Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Geen categorie > Kijkers ontroerd door hecht mannengezin in ‘Steenrijk, straatarm’

Kijkers ontroerd door hecht mannengezin in ‘Steenrijk, straatarm’

Kijkers ontroerd door hecht mannengezin in ‘Steenrijk, straatarm’

Marco doet samen met zijn twee zonen, Nick (23) en Leroy (16), mee aan het programma ‘Steenrijk, straatarm’. Het gezin is verlaten door hun moeder vlak voordat Marco in de schuldsanering kwam. Als klap op de vuurpijl werd Marco ontslagen en moest het gezin leven van 90 euro per week. Tijdens het programma krijgen ze 2750 euro te besteden en vader Marco neemt zijn zoons mee uit winkelen. Heel Nederland leeft met het gezin mee.

Hechte band

Sinds de moeder van de jongens besloten had om het gezin te verlaten, waren de drie mannen op elkaar aangewezen. Dit was geen makkelijke tijd, want Marco zat op dat moment in de schuldsanering en werd kort daarna ontslagen. Het gezin moest rondkomen van 90 euro per week. Maar ondanks deze zware tijd, zijn de mannen erg hecht met elkaar en dat is tijdens het programma duidelijk te zien. Het gezin steelt het hart van de kijkers hiermee, met als gevolg dat fans losgaan op social media.

2750 euro per week

Het drietal ruilt met een andere gezin dat maar liefst 2750 euro per week te besteden hebben. Wesley, Alicja en hun twee zonen wonen in een grote villa in Breda en hoeven zich nooit zorgen te maken om geld. Tijdens het zien van het hoge geldbedrag raakt het mannengezin geëmotioneerd. “Doen zij hier een week mee?”, vraagt Marco zich af en “Dit had ik niet verwacht”, zegt Nick zachtjes. Marco besluit om zijn zonen een dagje mee te nemen naar de stad om te gaan shoppen, want met hun huidige inkomen kunnen de jongens bijna nooit nieuwe kleding kopen.

Lees ook
Heftig: extreem vermogende broers uit ‘Steenrijk, Straatarm’ aangehouden

Shoppen

Tijdens het shoppen gaan de jongens er helemaal voor. Nick koopt bijna een hele nieuwe garderobe en Leroy gaat voor de nieuwe schoenen die hij zijn vrienden heeft zien dragen. Marco zegt tijdens het shoppen emotioneel: “Dan heb je wel een brok in je keel” en “Ik gun het ze”. Vanwege de grotere maat van Marco is het niet altijd even makkelijk om kleding via de Kledingbank te vinden. Maar nu kan hij gewoon winkelen en kiezen voor zijn maat. “Toen ik uit de kleedkamer kwam was ik echt even trots. Ik ben nu even sprakeloos”, vertelt Marco geëmotioneerd. Leroy en Nick zijn blij voor hun vader. “Ik gun het hem ook dat hij nou eens wat leuks heeft”, vertelt Nick. Waarop Marco toevoegt: “Ik voel me echt weer een andere man in de spiegel”.

Hieronder lees je reacties van kijkers op Twitter

Twitterberichten erbij doen

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Linda | Beeld: KIJK