Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Geen categorie > Katten drinken niet zomaar uit een gewoon bakje; hier moet je op letten

Katten drinken niet zomaar uit een gewoon bakje; hier moet je op letten

Katten drinken niet zomaar uit een gewoon bakje; hier moet je op letten

Katten hebben net zoals mensen water nodig, maar onze dierenvriendjes drinken het niet uit een glas. Gewoon uit een bakje, toch? Daar lijkt het wel op, maar toch zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Hier zijn een aantal tips om je kat blij en gehydrateerd te houden.  

Het drinkbakje

Katten houden ervan om uit een ovaal, laag bakje te drinken. Waarom? Zodat ze niet met hun snorharen tegen de zijkanten van het drinkbakje aankomen. De snorharen van de kat zijn erg gevoelig en het is begrijpelijk dat het voor de kat niet prettig drinken is, als de snorharen tegen de bak blijven stoten. Daarnaast houden ze er ook niet van om uit een plastic drinkbakje te drinken. Liever uit een keramisch of metalen bak. Het water kan namelijk door de plastic anders gaan smaken.

Plaats van het drinkbakje

Om voor decoratie het drinkbakje vlak tegen de muur te zetten, heeft geen zin. Waar het drinkbakje precies staat heeft ook veel invloed op de kat. Het is namelijk niet slim om het drinkbakje vlakbij de muur te plaatsen, anders kan de kat niet goed om zich heen kan kijken.

Lees ook
De lockdown heeft gevolgen gehad voor de psychische gezondheid van je kat

Gescheiden is beter

De meeste mensen zetten het drinkbakje en het voerbakje naast elkaar. Dat lijkt misschien handig, maar de kat vind het iets minder prettig. Katten zijn nette dieren of te wel diva’s. Ze houden hun voedsel en water graag ver van elkaar. Houd de bakjes dus van elkaar gescheiden.

Met deze kleine tips ga je een betere vriendschap creëren tussen jou en je kat, want jij bent degene die altijd ontzettend lekker water geeft.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: vriendin.nl | beeld: GettyImages