Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Geen categorie > Je bent nooit te oud voor dit springkussenparadijs voor volwassenen

Je bent nooit te oud voor dit springkussenparadijs voor volwassenen

Je bent nooit te oud voor dit springkussenparadijs voor volwassenen

Er word volgende week in Breda een springkussenparadijs geopend. Dit paradijs is niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Je vind er luchtkussens vol hindernissen en obstakels, in een ruimte van bijna duizend vierkante meter. 

Het springkussenparadijs noem je eigenlijk airpark. Het concept is oorspronkelijk uit Engeland gekomen. Nu zijn er bijna drie airparken in Nederland. De drie vestigingen van Bounce Valley zijn te vinden in Breda, Rotterdam en Enschede (die wordt nu nog verbouwd).

Gezond

‘Op zo’n springkussen is alles nieuw. Je moet samenwerken en elkaar vertrouwen. Je maakt een connectie met elkaar.’ Volgens neurowetenschapper Chantal den Berg is het heel gezond voor volwassenen om te ‘spelen’. Je leert hoe je je relatie goed houdt en schept een band. Plus, je leert goed omgaan met nieuwe situaties. ‘Als je op zo’n springkussen bijvoorbeeld valt, dan zorg je dat het de keer erna niet meer gebeurt.’ In het dagelijks leven leer je ook vallen en opstaan. Daarnaast leer je met bedreigingen omgaan.

Van oud naar jong

Woordvoerder Micha Reij vertelt aan EditieNL: ‘Of je nu 8 of 38 bent, dat maakt ons niet uit. Ouders hoeven hier niet aan de kant te zitten. Ze kunnen zelf weer een beetje kind zijn.’ Er is genoeg voor de volwassenen te doen. Bijvoorbeeld de Wipe-Out. Volgens Reij steken volwassenen groepen mensen elkaar aan. Volwassenen moeten eerst even over een drempel heen, maar zodra ze bezig zijn. Voelen ze hun jonge kind naar boven komen.

Lees ook
Marco en Leontine weer gelukkiger dan ooit en nemen ‘volgende stap’

Blijheid

Ook maak je tijdens het spelen een vrolijke emotie los. Volgens Chantal maken je hersenen dan geluksstofjes aan (oxytocine en dopamine). Ook verlicht het stress, denk je creatiever, kun je beter oplossingen bedenken en ben je meer ontspannen. Het geldt niet zozeer alleen voor speeltuinen of springkussens, maar het gaat om het plezier hebben zonder regels. Als het aan Den Berg ligt, komen er meer van dit soort faciliteiten.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Nieuws | beeld: Bounce Valley