Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Geen categorie > Jamai Loman openhartig over kinderwens: ‘Straks ben ik te oud voor adoptie’

Jamai Loman openhartig over kinderwens: ‘Straks ben ik te oud voor adoptie’

Jamai Loman openhartig over kinderwens: ‘Straks ben ik te oud voor adoptie’

Na drie zware jaren zijn Jamai Loman en zijn vriend Michael Muller toe aan een nieuwe stap in hun relatie. Met een pauze van zeven maanden zijn de twee inmiddels twaalf jaar samen en lijken ze een belangrijke beslissing te hebben genomen over het vaderschap.

Kinderwens

Jamai Loman (35) wil heel graag vader worden. Met zijn vriend Michael Muller (30) praat hij al geruime tijd over deze wens. “Het lijkt me heel leuk om een kind te krijgen,” vertelt Jamai aan Story. “En ik besef heel goed dat dat voor ons geen gelopen race is. Om een kind te kunnen krijgen zullen we ofwel moeten adopteren of een draagmoeder zoeken.”

Draagmoederschap

Dat de twee serieus zijn over het vaderschap, blijkt wel uit het feit dat ze dit niet alleen met elkaar hebben besproken. “We hebben met Paul de Leeuw, die twee kinderen uit Amerika heeft geadopteerd, over dit onderwerp gesproken. Hij is heel enthousiast en moedigt ons aan om ervoor te gaan. Zijn verhalen zijn ook heel aanstekelijk. Maar we praten ook over draagmoederschap. En dat is niet van de laatste tijd. Het onderwerp kinderen komt iedere keer terug.”

Lees ook:

Jamai Loman én kijkers van ‘Over Winnaars’ diep geraakt door ‘powervrouw’ Tirzah: ‘Stil van’

Te oud voor adoptie

We weten ook dat we daarin een beslissing moeten gaan nemen. De tijd gaat zo snel… Ik ben nu 35 jaar en straks ben ik te oud voor adoptie.’ Het verschil tussen de oudste ouder en het kind mag volgens de Nederlandse overheid niet meer dan veertig jaar zijn. “Daar ben ik het ook mee eens. We zijn het echt serieus aan het overwegen, dus wie weet hebben we over een paar jaar een zoon of dochter.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jamai (@jamailoman)

 

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief. 

Bron: Story |  Beeld: Brunopress