Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Geen categorie > Met dit soort foto’s scoor je ’t best op je online datingprofiel

Met dit soort foto’s scoor je ’t best op je online datingprofiel

Met dit soort foto’s scoor je ’t best op je online datingprofiel

Een online datingprofiel samenstellen die in één blik weergeeft wie je bent is geen kattenpis. Je wil leuk maar ook weer niet te lollig uit de hoek komen en origineel zijn, maar niet te geforceerd. Oja: en jezelf blijven, ook dat nog. 

Kies met beleid

Kortom: tricky business. De beste manier om te laten zien wie je bent, is aan de hand van de foto’s die je uitkiest. Geen enkele love interest heeft wat aan groepsfoto’s waarvan de ander maar moet gokken wie jij precies bent of foto’s van tien jaar geleden. Kies dus met beleid uit wat je van jezelf deelt en laat eventueel een vriend(in) beoordelen of de door jou gekozen foto’s weerspiegelen wie je in het echt bent.

Dat gezegd hebbende is het ook handig om te weten met wat voor soort foto’s je juist punten scoort op een online datingprofiel. Datingapp Hinge deed er onderzoek naar en komt met de volgende vijf tips.

1. Honden, honden, honden

We kennen allemaal wel een vriend die alleen om de aanwezigheid van een lieve hond naar rechts swipet. Volgens Hinge is 35% van de gebruikers sneller geneigd een berichtje achter te laten als er een hond op een van de foto’s staat. Dat die pup op de foto geleend is, kun je altijd later nog opbiechten.

2. Reisfoto’s

Misschien moet je een beetje met je ogen rollen na foto no. 3894 vanaf een Balinees strand met hangmatten, backpacks en cocktails uit kokosnoten. Toch scoren die reisfoto’s als een dolle. Het geeft in ieder geval een handvat om een gesprek te beginnen – zeker nu we door de pandemie allemaal meer wanderlust hebben dan ooit.

3. Sporty spice

Of je nou traint voor de marathon van Parijs of alleen jaarlijks gaat hiken omdat je vriendin je meesleurt: deel de foto’s. 58% van de Hinge-gebruikers vinden actieve foto’s een goed teken.

4. Spontane foto’s

Een groepskiekje laat zien dat je een leuk sociaal leven hebt, maar uiteindelijk gaat het natuurlijk om jou. Deel daarom ook foto’s waar je alleen op staat – en dan liever niet die ene waar je een influencer nadoet, maar de spontane kiekjes. Je succes-ratio schiet met 49% omhoog als je zo’n foto laat zien.

5. Duidelijke foto’s van je gezicht

We hebben niet allemaal een topfotograaf tot onze beschikking, maar je hebt vast wel een goede foto waar je gezicht duidelijk op staat. Van de singles vindt 68% het belangrijk om iemands gezicht goed te zien. Logisch: je wil graag weten wie je straks voor je hebt.

En dan ook nog even snel de foto’s waar gebruikers níet van gecharmeerd zijn: spiegelselfies, foto’s met iemand die vermoedelijk je ex is, selfies vanuit de sportschool en zwaar gefilterde foto’s – maar dat had je vast zelf al bedacht.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen
en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Pure wow | Beeld: Getty