Alcoholic drink with lemon and rosemain in glasses on a light table Beeld Getty Images/iStockphoto
Alcoholic drink with lemon and rosemain in glasses on a light tableBeeld Getty Images/iStockphoto

Yum: met dit recept voor gin-tonic-ijsjes kom jij de zomer wel door

Mis jij het heerlijke weer van vorige week ook alweer zo? We feel you. Nu het wat frisser is, moeten we de zomer maar op een andere manier dichter bij halen. En hoe doe je dat beter met gin-tonic-ijsjes?

En dat hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn of lang te duren, en je hebt er ook niet veel ingrediënten voor nodig. Probeer zelf maar. Genieten!

Ingrediënten

  • 350 ml gin
  • 700 ml tonic
  • 175 ml limoensap
  • schijfjes limoen
  • 12 plastic bekertjes
  • 12 ijsstokjes

Zo gemaakt

  1. Meng de gin met de tonic en het limoensap.
  2. Plaats de plastic bekertjes in een muffinbakvorm.
  3. Doe twee schijfjes limoen in elk bekertje en vul met de cocktail.
  4. Plaats de bakvorm in de diepvries tot er ijsvorming is.
  5. Haal daarna de bakvorm terug uit de diepvries en plaats de ijsstokjes in de bekertjes.
  6. Zet in ieder geval één nacht in de diepvries.
  7. Klaar om te smullen? Knip in het plastic bekertje en verwijder van het ijsje.
  8. Genieten maar!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Flair.be | Beeld: iStock

FlairGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden