Thuisbakkers klaar? Bakken maar! Zo maak je de lekkerste worteltaart
Het is bijna weekend dus het is tijd voor iets lekkers. Deze worteltjestaart is echt finger licking good!
Benodigdheden
Voor de frosting:
- 1 blikje gecondenseerde kokosmelk
- 250 g Flora-boter, op kamertemperatuur
Voor de taart:
- 90 g kokosolie
- 1½ tl vanille-extract
- 3 rijpe bananen
- 7 medjooldadels, ontpit
- 3 eieren
- 150 g amandelmeel
- 3 tl bakpoeder
- 1½ tl kaneel
- ¾ tl gemberpoeder
- 150 g wortel, grof geraspt
- 35 g pompoenpitten
- 12 halve walnoten, grof gehakt
Bereiding van de worteltjestaart
Karamelliseer een dag van tevoren de gecondenseerde kokosmelk. Zet hiervoor een grote pan water op het vuur en zet het blikje onder water. Laat dit op laag vuur drie uur koken. Zorg ervoor dat het blikje constant helemaal onder water staat.
Verwarm de volgende dag de oven voor op 180 °C. Vet de springvorm in met bakspray. Leg een stuk bakpapier op de bodem van de springvorm en vet in. Smelt de kokosolie in een steelpan, haal de pan van het vuur en voeg vanille-extract toe. Pureer met de staafmixer de bananen samen met de dadels. Voeg de eieren toe en roer door. Doe vervolgens de gesmolten kokosolie erbij.
Meng in een andere kom amandelmeel, bakpoeder, kaneel en gemberpoeder. Voeg dit toe aan het bananenbeslag en roer door. Roer de geraspte wortel en de pompoenpitten erdoor. Stort het beslag in de springvorm. Verdeel walnoten over de bovenkant van het beslag.
Bak de worteltaart op het rooster in het midden van de oven 40 tot 45 minuten. Laat de worteltaart een halfuur afkoelen in de vorm, snijd daarna de randen los en haal de springvorm eraf. Laat de taart op de bodem verder afkoelen.
Mix voor de frosting de boter in een staande tafelmixer met de platte menghaak in twintig minuten romig en wit. Voeg 200 g van de gekaramelliseerde kokosmelk toe en mix vijf minuten tot een luchtige zachte crème. Verdeel dit over de taart en decoreer met eetbare bloemen.
Bak mee met tv
Als het aan Heel Holland Bakt-winnares Anouk Glaudemans ligt, zou iedereen thuis aan het bakken slaan. Daarom komt ze met voldoende inspiratie in Heel Holland bakt thuis. De recepten bieden genoeg uitdaging en dankzij de opdrachten van Robèrt van Beckhoven leer je ook nog nieuwe baktechnieken. € 24,99 Kosmos Uitgevers.
Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.
Productie: Michelle Wolfkamp | Tekst: Anouk Glaudemans-van der Krabben | Foto’s: Mitchell van Voorbergen