vrouw pannekoeken Beeld Getty Images
vrouw pannekoekenBeeld Getty Images

Smullen maar: met déze hack bak je razendsnel de lekkerste pannenkoeken

Pannenkoeken vinden de meesten hartstikke lekker. Echter kan het bakken van een perfecte pannenkoek soms een hele uitdaging zijn. Het voorbereiden van het beslag duurt vrij lang en dan moet je nog een tijdje staan bakken. Om nog maar te zwijgen over alle troep die je naderhand moet opruimen. Gelukkig kan dit véél sneller.

Dus deden we het al die tijd dan verkeerd?

Pannenkoeken mislukken

Ja, de eerste pannenkoek mislukt altijd. Waarom weten we niet, maar die komt er nooit mooi uit. Vaak gaat het bakken daarna wel goed, maar dat geldt niet voor iedereen. Sommigen hebben ook moeite met de pannenkoeken die daarna uit de pan komen. Ze zijn te dik, of te dun waardoor ze letterlijk in de pan blijven liggen. En dan heb je de pannenkoeken die binnen drie seconden aanbranden. Hoe vermijd je dit allemaal?

Trucje voor de perfecte pannenkoeken

Gelukkig hebben wij een paar fijne tips voor je. Mix je beslag in een grote kom en zet je pan op het vuur, maar dan niet op de normale manier. Plaats de pan op zijn kop op het fornuis. Dat klinkt gek, maar het is een echte game changer.

Laat de pan heet worden en dip vervolgens de achterkant van je pan in het beslag. Plaats de pan, met het beslag op de achterkant, weer op het fornuis en laat het beslag gaar worden. Binnen no time is je pannenkoek klaar en kan je ervan smullen. Handig om te weten: de pannenkoek blijft vrij bleek - ga dus niet op de kleur af.

Benieuwd hoe het eruit ziet? Bekijk hieronder de TikTok.

Durf jij het aan?

Bron: Fem Fem

Gigi MarthaGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden