Flügel kwarktaart Beeld Getty Images
Flügel kwarktaartBeeld Getty Images

Om je vingers bij af te likken: Flügeltaart

Tik Tok made me bake it: helemaal viral gaat dit recept. En dat is niet voor niks. Een Flügel sla je zo achterover en een stukkie kwarktaart sla je niet af, dus deze combi moet wel heerlijk zijn.

Niet geschikt om te serveren op een kinderfeestje, maar bij elke fuifje met volwassenen kan hij op tafel: deze roze rakker. Je kunt er een potje Stuntpiloot bij spelen met shotjes om je helemaal onder te dompelen in de Flügel-mood of je vraagt al je gasten in lederhosen of skipak aan te treden voor het echte apres-ski gevoel. Maar hee, zelfs in een joggingbroek op de zondagmiddag voelt dit taartje nog feestelijk.

Wat zal je hier nou eens bij drinken?

De ultieme pink drink: Flügel gin tonic

Ingrediënten

Voor de tussenlaag

  • 150 gram (diepvries) frambozen
  • 6 flesjes Flügel
  • 2 eetlepels suiker
  • 3 blaadjes gelatine

Voor de bodem

  • 175 gram Liga
  • 75 gram boter

Voor de vulling

  • 400 ml slagroom
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje klop-fix
  • 400 gram Monchou ( op kamertemperatuur)


Voor de topping

  • 250 gram (diepvries)frambozen
  • 2 flesjes Flügel
  • 30 gram suiker
  • 10 gram maizena

Extra nodig:

Ronde bakvorm nodig van 20 cm
Bord met dezelfde diameter.
Bakpapier
Plasticfolie
(Wegwerp) spuitzak

Bakkers klaar? Bakken maar!

Zo maak je de Flügeltaart

Tussenlaag

1. Week de gelatineblaadjes 10 minuten in koud water
2. Doe de frambozen samen met de suiker en 5 flesjes Flügel in een steelpan en zet dit op laag vuur. Laat zachtjes koken tot de frambozen stuk gekookt zijn
3. Prak dit tot een jam en zet het vuur uit
4. Bedek het bord met de plasticfolie
5. Verwarm de inhoud van 1 flesje Flügel
6. Knijp de gelatine goed uit en los dit op in de warme Flügel
7. Laat iets afkoelen en voeg vervolgens toe aan de frambozenjam
8. Stort het op het bord en laat in de koelkast opstijven

Bodem
1. Smelt de boter in een pannetje op het vuur (let op: dit mag niet bruin worden)
2. Maal de Liga fijn in de keukenmachine of doe in een plastic zak en rol het fijn met een deegroller
3. Meng de liga door de boter en stort het in de met bakpapier beklede bakvorm
4. Druk het met een lepel goed aan en zet ook in de koelkast

Vulling
1. Klop de slagroom met de suiker, vanillesuiker en de klop-fix stijf
2. Klop de Monchou los
3. Meng de Monchou door de slagroom en schep het in een spuitzak.
4. Haal de bodem uit de koelkast en spuit een laag van het Monchoumengsel op de bodem en leg de stijf geworden Flügelgelei van het bord erop
5. Spuit de rest van het Monchoumengsel op het gelei, strijk het netjes egaal en zet in de koelkast om op te stijven

Topping

1. Doe de frambozen met de suiker en de Flügel in een pan en breng dit aan de kook
2. Laat zachtjes doorkoken tot de frambozen stuk gekookt zijn
3. Roer de maizena los met 1 eetlepel kookvocht en voeg toe aan de frambozen
4. Kook nog 3-5 minuten op een laag vuur en laat dan helemaal afkoelen
5. Haal de taart uit de koelkast, verdeel het Flugel-fruit mengsel erover en zet nog minstens 4 uur terug in de koelkast. Daarna is het: let the duck ehh taart uit!

Bron: Het Flügel Receptenboek

Mariska SchulteGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden