Nog op zoek naar een kerstdessert? Maak een Sgroppino als toetje
Shake, Shake it up! Als íémand ons kan vertellen hoe je een perfecte cocktail maakt, is het Victor Abeln wel, de blue-eyed barman uit First Dates. Met zijn hulp maak je deze fijne dessertcocktail.
Dat wordt gegarandeerd genieten.
Recept: Sgroppino
De naam Sgroppino is een verbastering van een Italiaans woord dat ‘losmaken’ betekent. Na een heerlijke maaltijd zou een Sgroppino je maag ontspannen, klaar voor alles wat de nacht nog voor je in petto heeft. Het risico met dit drankje is alleen dat je de nacht niet eens haalt. Iedereen lust het, meestal maak je te veel en door het friszure van de citroen merk je niet hoeveel alcohol erin zit. Maar ach, heerlijk is het wel!
Benodigheden
Per glas
- 20 ml wodka
- 30 ml prosecco
- 2 bolletjes citroensorbetijs
- garnering
- lemon twist
Bereiding
Vermenigvuldig alle ingrediënten met het aantal drankjes dat je wilt maken. Doe de ingrediënten in een blender (niet te vol, anders stroomt ie over) en blend tot je een mooie, gladde structuur hebt. Schenk uit in flûtes. Garneer de glazen met een lemon twist.
Variatie
Genoeg gehad van de originele Sgroppino? Met deze variaties verander je in een oogwenk jouw dessertcocktail.
- Limoncello sgroppino: vervang de wodka door 30 ml limoncello.
- Grappa sgroppino: vervang de wodka door 20 ml grappa.
- Gebruik een ander soort sorbetijs voor een twist.