Budget bakken: zó maak je zelf een heerlijke red velvet cake
We all love it: taart eten onder het genot van een kop koffie. Maar voor een verse taart hoef je helemaal niet naar de bakker. Met dit recept bespaar je geld én heb je je bakkunsten weer even geüpgrade.
Pen en papier in de aanslag? Write this down.
Ingrediënten red velvet cake:
- 250 gr boter, op kamertemperatuur
- 600 gr ruwe rietsuiker
- 6 eieren
- 2 eetlepels rode voedingskleurstof
- 3 eetlepels cacaopoeder van goede kwaliteit
- 375 gr witte bloem
- 250 ml karnemelk
- 1 theelepel vanille-extract
- 1/2 theelepel zout
- 1 theelepel baksoda
- 1 eetlepel azijn
Glazuur:
2 pakjes (200 gr) roomkaas
350 gr witte chocola
250 gr boter, op kamertemperatuur
Run, don’t walk:
Hoe maak je ‘m?
Voorbereiding: 45 minuten, bereiding: 25 minuten, klaar in: 1 uur en 10 minuten.
Verwarm de oven voor op 170°C. Vet drie bakvormen van 20 cm in en bestrooi ze met bloem.
Klop in een grote kom 250 gram boter met suiker romig op. Voeg de eieren één voor één toe en klop ze goed. Meng de kleurstof met de cacao en voeg dit toe.
Voeg afwisselend bloem en karnemelk toe. Vervolgens voeg je vanille en zout toe.
Meng baksoda met azijn en roer voorzichtig door het beslag. Niet te veel mengen.
Verdeel het cakebeslag over de drie bakvormen en bak gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven. Daarna even laten afkoelen.
Voor het glazuur van witte chocolade en roomkaas: smelt de witte chocolade en laat het daarna lauw worden. Daarna in een grote kom de roomkaas luchtig opkloppen.
Geleidelijk de gesmolten chocolade en zachte boter erdoor kloppen tot het geheel de consistentie van slagroom heeft. Tot slot vul je de cake en glaceer je hem, en tadaa: een overheerlijke red velvet cake om van te smullen! Enjoy.
Bron: Allrecipes.nl