2x Halloweenrecepten om dit weekend met je kids te maken
Maandag is het Halloween en dat kunnen we natuurlijk niet onopgemerkt laten voorbijgaan. Als je kids nog te klein zijn voor een heuse Halloweentocht, dan kan je het thuis alvast gezellig maken met deze leuke recepten. Bananenmummies en spinnenpizza's, het klinkt alvast heel lekker én griezelig!
Halloweenrecept: bananenmummies
Dit heb je nodig:
- 3 bananen
- 3 vellen bladerdeeg (diepvries)
- 6 rozijnen
- 1 eidooier
Zo maak je het:
- Laat het bladerdeeg eerst ontdooien.
- Verwarm de oven voor op 225°C.
- Snij het bladerdeeg in repen van 1 cm breed (dat lukt het best met een pizzarollertje).
- Pel de bananen, wikkel er de reepjes bladerdeeg rond. Laat een beetje ruimte open om met 2 rozijnen oogjes te maken.
- Bestrijk het bladerdeeg met losgeklopte eidooier en bak de mummy's 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Hoge energierekening?
Halloweenrecept: spinnenpizza's
Dit heb je nodig:
- 1 rol pizzadeeg (kant-en-klaar)
- 300 ml passata
- 1 handje oregano
- 2 teentjes knoflook
- 0,5 kl chilipoeder
- 150g olijven (zwarte)
- 80g geraspte kaas
- Peper en zout
Zo maak je het:
- Rol het pizzadeeg open. Steek er rondjes uit met een vormpje van ongeveer 8 cm diameter.
- Breng de passata op smaak met de gehakte oregano, geperste knoflook, chilipoeder, peper en zout.
- Maak spinnetjes van de olijven. Snij voor de kopjes de olijven dwars doormidden, zo krijg je ronde stukjes. Snij voor het lijf de olijven in de lengte doormidden, zo krijg je ovale stukjes. De pootjes (8 per spin) maak je door eerst de olijven in de lengte te halveren en er dan reepjes van te snijden.
- Leg op elk pizzarondje een lepeltje passata, en daarop een beetje geraspte kaas. Vorm de spin met de stukjes olijf.
- Verwarm de oven voor op 200°C. Bak de pizza’s ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Bron Libelle Lekker