Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Flair TV > Politici willen dat Insiya zo snel mogelijk herenigd wordt met moeder: ‘Alle zeilen moeten worden bijgezet’

Politici willen dat Insiya zo snel mogelijk herenigd wordt met moeder: ‘Alle zeilen moeten worden bijgezet’

Terwijl wij de nodige voorbereidingen treffen voor kerst en het bijbehorende diner, heeft Nadia Rashid (38) de feestdagen al vier jaar op rij zónder haar dochter door moeten brengen. De inmiddels zesjarige Insiya werd in september 2016 ontvoerd en heeft haar moeder sindsdien geen warme knuffel meer kunnen geven. Nadia zet al jaren alles op alles om het meisje terug naar Nederland te halen, maar het heeft nog niet mogen baten. De regering is aan zet en moet nú actie ondernemen, zo vindt ook politiek Den Haag.

Breng Insiya thuis

Inmiddels is het ruim vier jaar geleden dat Insiya, toen slechts twee jaar oud, werd ontvoerd naar India. Sindsdien heeft Nadia haar dochter niet meer gezien, maar heeft ze uiteraard niet stil gezeten. Eind 2017 bepaalden rechters in Nederland dat het meisje terug moest naar haar moeder. De Nederlandse overheid moet Insiya’s terugkeer bewerkstelligen volgens het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens, maar nog steeds is ze niet thuis.

Politici doen noodoproep

Dat raakt Flair’s hoofdredacteur Marije recht in het hart, “niet alleen als moeder, maar ook als mens”. Ook politici vinden het de hoogste tijd dat de regering nú iets gaat doen om Insiya en Nadia te herenigen. “De rechter heeft gezegd: dit is een Nederlands kind, die moet terug naar Nederland komen. Dus ja, daar moeten alle zeilen bijgezet worden”, roept Corrie van Brink, fractievoorzitter van 50PLUS, op in de bovenstaande video. “De Nederlandse staat geeft miljoenen uit voor gerechtigheid. Maar de ultieme gerechtigheid is natuurlijk dat degene die ontvoerd is, Insiya, teruggebracht wordt naar haar moeder”, voegt Pieter Omtzigt van het CDA daaraan toe. Ook Attje Kuiken doet een noodoproep: “Het kabinet is aan zet. Zij moeten ervoor zorgen dat de druk opgevoerd wordt en dat Insiya zo snel mogelijk teruggehaald wordt naar Nederland. Bij haar moeder, daar waar ze thuishoort.”

Lees ook
Moeder Nadia over huwelijk met vader van Insiya: ‘Hij wilde mij pijn doen en Insiya was het perfecte middel’

#BringInsiyaBack

Om Insiya terug naar Nederland te krijgen en Nadia te helpen, is Flair op 10 december, de Dag van de Mensenrechten, een campagne gestart. We hebben maar één verzoek aan premier Rutte: breng Insiya thuis voor kerst. Om precies 08.05 uur – het tijdstip waarop Insiya is ontvoerd – heeft Flair donderdag het startschot gegeven voor de campagne, waarvan we hopen dat er zoveel mogelijk mensen aan meedoen. Deel onze post op social media, tag daarin premier Rutte (@MinPres) en gebruik de hashtags #vraaghetRutte en #BringInsiyaBack, en help mee Insiya thuis te brengen voor kerst. Ondertussen confronteert een tikkende klok op onze homepage je met de harde realiteit: de dagen, uren, minuten en seconden dat Insiya niet bij haar moeder is. Verschillende BN’ers steunen onze actie al. Jij toch ook?

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Flair (@flair_nl)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Flair (@flair_nl)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Flair (@flair_nl)

Productie: Sanne Bakker