Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Flair & Partner > Waarom zelf kerstkaarten maken het allerleukste is

Waarom zelf kerstkaarten maken het allerleukste is

Waarom zelf kerstkaarten maken het allerleukste is
Flair & PostNL

Boom versieren, kaarten versturen. Voor het ultieme kerstgevoel zijn die twee onmisbaar. En nu we toch voornamelijk thuis zijn, is dit misschien wel het perfecte jaar om je eigen kerstkaarten te knutselen. 

Vind jij de zelfgemaakte kerstkaarten ook altijd het leukst om te krijgen? Je voelt de aandacht en liefde die er ingestoken is. Daarom een pleidooi voor de zelfgemaakte kerstkaart. 

Knutselen ontspant

Knutselen is goed voor de geest. Want al knippend en plakkend, vergeet je de wereld om je heen. En dat kunnen we goed gebruiken in deze verwarrende tijden. Dus dit jaar ben jij zelf de maker van zo’n kaart waar de liefde van afspat.

Gezellig met de kinderen!

Als je kinderen hebt, zullen ze je maar wat graag willen helpen met het bedenken en maken van kerstkaarten. Omdat kinderen nog heerlijk vrij zijn in hun denken, komen ze vaak met de creatiefste ideeën. Maak er een gezamenlijk project van en pak er vooral iets lekkers bij. Knusse decemberavond gegarandeerd!

Je kaart blijft bewaard

Zelfgemaakte kaarten krijgen vaak een ereplaatsje in huis. Ze mogen pronken op de vensterbank, de kast of aan het koord met de mooiste kaarten. In de oud-papierbak belanden ze vrijwel nooit, ook na kerst niet. Grote kans zelfs dat jouw mooie kaart na jaren juist weer opduikt uit een la bij vrienden. Misschien wel omdat ze op zoek zijn naar inspiratie voor een zelfgemaakte kerstkaart. 

Boost voor je creativiteit

We willen allemaal wel creatiever zijn, maar hoe dan? Nou, in een kerstkaart kun je een hoop creativiteit kwijt. Ga je voor vouwkunst, snijwerk of een fotoproject? Komt er naald en draad bij kijken of ga je dit jaar voor een 3D-kerstkaart? Dan matchen ze in ieder geval helemaal bij de decemberzegels van dit jaar, ontworpen door papierkunstenares Geertje Aalders. Met haar unieke papercuttingtechniek zijn de zegels echte 3D-kunstwerken geworden. Zoals je in het filmpje op deze pagina kan zien, ben je met papier, een mesje, foamtape en een perforator al een eind op weg.

Welke creatieve uitspatting het ook wordt, met zo’n mooie decemberzegel maak je het helemaal af. Op elk vel vind je tien verschillende ontwerpen, die je meenemen in een fantasievolle wereld waarin van alles gebeurt. Bij aankoop van twee vellen decemberzegels in de winkel ontvang je een unieke kerstbal gemaakt door Vondels, waarmee je de kerstboom weer kunt versieren. Op = op! Lees meer over de decemberzegels op postnl.nl/kerst en check ook de actievoorwaarden. 

Win tickets voor de tentoonstelling van Geertje Aalders

Van 15 november tot 9 januari kun je de tien originele kunstwerken van Geertje Aalders bewonderen in het Museum Beeld & Geluid in Den Haag. Wil jij gratis naar binnen, laat dan je gegevens achter en maak kans op een van de tien gratis entreebewijzen.