Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Flair & Partner > Waarom je nog last-minute een kerstkaart op de post moet doen

Waarom je nog last-minute een kerstkaart op de post moet doen

Waarom je nog last-minute een kerstkaart op de post moet doen
Flair & PostNL

Boom versieren, pakjes scoren én kerstkaarten versturen. Ja, dat knusse kerstgevoel is volgens ons niet compleet zonder een avond kerstkaarten schrijven. En dit is waarom kerstkaarten versturen zo leuk is.

Of je ze nou zelf gaat maken of een paar mooie scoort in de winkel, reden genoeg om de pen ter hand te nemen en dit jaar een stapeltje kerstkaarten op de bus te doen.

# 1. Omdat het leuk is om te geven 

Als kind wil je vooral cadeautjes krijgen, maar naarmate je ouder wordt is geven minstens zo leuk. Toch? Datzelfde geldt voor kaartjes sturen. Het geeft voldoening om er iets moois van te maken en een echt persoonlijke boodschap mee te geven. Daarmee weet  je zeker dat je de ontvanger raakt. 

# 2. Omdat je even stilstaat bij de mensen die belangrijk voor je zijn

De mooiste kerstkaarten bevatten een lieve, persoonlijke boodschap. Dus zet een (kerst)muziekje aan, pak een pot thee en ga er maar eens lekker voor zitten. Welke mensen zijn belangrijk voor je en waarom? Wat heeft zich afgelopen jaar in hun leven afgespeeld en wat wens je ze toe voor het nieuwe jaar? Je kunt er vast een heerlijke avond mee vullen.

# 3. Omdat het leuk is om zelf kaarten te maken

Genoeg kaarten te koop in de winkel, maar deze tijd leent zich ook heel goed voor knutselavonden waarop je je eigen kaarten maakt. Met een zelfgemaakte kerstkaart scoor je wat ons betreft bonuspunten. En dat zal bij de ontvanger niet anders zijn. Inspiratie nodig? In dit filmpje zie je hoe je een 3D-kerstkaart knutselt.

# 4. Omdat je altijd wel iemand om je heen hebt die een lief kaartje kan gebruiken 

Een kaartje op de mat, daar wordt iedereen blij van. Bij je oma, je beste vriendin of je ouders zorgt een handgeschreven kaartje gegarandeerd voor een lach op het gezicht. Maar ook bij die goede vriendin die aan de andere kant van de wereld is gaan wonen. Een kaartje vanuit het thuisland in december is dan extra welkom. En met twee decemberzegels verstuur je al een kaart naar het buitenland.

# 5. Omdat de decemberzegels dit jaar heel bijzonder zijn

Minstens zo’n goede reden om een kerstkaart te sturen zijn de decemberzegels van dit jaar. Papierkunstenares Geertje Aalders ontwierp de zegels. Zij maakt prachtige papercuts en heeft haar vernieuwende 3D-papierkunst ingezet voor de decemberzegels. Geertje neemt je mee in een fantasievolle wereld waarin van alles gebeurt. In haar papercuts genieten alle dieren van de feestelijke decembermaand. Iedereen doet zijn best om het voor elkaar gezellig te maken. De haas heeft een bos kerstrozen gehaald en de eekhoorn is op weg met lekkers voor een ander. Maak je kerstkaarten helemaal af met zo’n mooie decemberzegel.

decemberzegels

De decemberzegels zijn allemaal anders. Welke past het beste bij je vriendin? En welke gaat naar oma? Het is aan jou. En bij aankoop van twee vellen krijg je een unieke kerstbal van Vondels cadeau in de winkel. Op = op! Lees meer over de decemberzegels op postnl.nl/kerst en check ook de actievoorwaarden.