Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Flair & Partner > Vijf goede redenen om te beginnen met beleggen

Vijf goede redenen om te beginnen met beleggen

Vijf goede redenen om te beginnen met beleggen
Flair & partner

In Nederland beleggen al zo’n 1,9 miljoen huishoudens. Grote kans dat mensen in jouw omgeving het ook doen. En als je een beetje met de stress van fluctuaties om kunt gaan, kan beleggen inderdaad een hele mooie manier zijn om meer uit je geld te halen.

Met de spaarrentes van de laatste jaren, kostte sparen je eerder geld dan dat het iets opleverde. En dus zochten steeds meer Nederlanders hun toevlucht naar de aandelenbeurs. Ook omdat ze daar dankzij corona meer tijd voor hadden en geld overhielden. Beleggen werkt beter met een doel voor ogen. Daarmee maak je het concreet en is de kick des te groter als je je doel behaald hebt. Mooie doelen om voor te beleggen zijn bijvoorbeeld de volgende:

Die verre reis

Een verre, lange reis maken met z’n tweeën of misschien zelfs met het hele gezin. Veel mensen dromen ervan. Maar onverwachte uitgaven gooien vaak roet in het eten. En het geld vliegt er doorheen. Daardoor voelt zo’n reis misschien onhaalbaar. Maak je er een beleggingsdoel van, dan maak je het concreet en leg je er ook bewust geld voor opzij. En wie weet geeft de aandelenmarkt je dan zomaar ineens een zetje in de goede richting.

Een ander huis

Voor het kopen van een woning heb je tegenwoordig flink wat eigen geld nodig. Een manier om dat bij elkaar te krijgen is heel bewust met je geld omgaan zodat je meer geld overhoudt om opzij zetten. Met een spaarrekening weet je wat je hebt, maar zie je je geld niet groeien. Als je met een deel van je spaargeld belegt, is die kans er wel. Wel is het verstandig niet al te veel risico’s te nemen op de beurs aangezien je dat huis waarschijnlijk niet pas over twintig jaar wilt kopen. Gelukkig heb je daar invloed op door het kiezen van je beleggingsprofiel.

Je kind dat gaat studeren

Die kleine koters die je thuis hebt rondlopen, willen later misschien studeren. En dat mag wat kosten tegenwoordig. Daar kun je beter nu alvast voor gaan sparen. Net als kinderen hebben beleggingen tijd nodig om te groeien. Hoe langer je de tijd hebt, hoe meer risico je kunt nemen. Want na slechte periodes, herstelt de markt zich eigenlijk altijd weer. Het moet wel heel raar lopen als jouw inleg na achttien jaar niet op z’n minst is toegenomen.

Financieel onafhankelijk zijn

Werken hoort erbij en in je werk kun je jezelf zowel professioneel als persoonlijk ontwikkelen. Maar de gedachte om je hele leven, elke maand weer, afhankelijk te zijn van een salaris, kan best benauwend zijn. Dus als je maandelijks wat kunt missen, is het geen gek idee om daarmee te beleggen. Een mooi rendement kan de deuren openen naar andere vormen van investeren. Geld maakt geld.

Eerder met pensioen

De pensioengerechtigde leeftijd schuift alsmaar verder op. Heb je geen zin om daar afhankelijk van te zijn, begin dan nu met beleggen. Hoe verder weg je beleggingsdoel, hoe groter de kans dat je tegen die tijd een mooi rendement hebt behaald. Met een beetje gelukkig ben jij niet afhankelijk van de grillen van de overheid en bepaal jij je eigen pensioenleeftijd.

Ingewikkeld? Niet als je het voor je laat doen.

Ok, die beleggingsdoelen, die begrijp je nog wel. Maar het beleggen zelf is nog abracadabra voor je. Gelukkig is ook dat geen probleem meer tegenwoordig. Met Rabo Beheerd Beleggen laat je het gewoon over aan de experts. En jij kijkt vanaf de zijlijn mee in de Rabo App. Beginnen kan vanaf ieder bedrag en de experts van Rabobank beleggen met wereldwijde spreiding. Dat is nog steeds niet zonder risico, maar wel heel gemakkelijk. Als je start voor 1 juni, ontvang je bovendien € 50 startbonus* op je beleggersrekening. Lees er alles over op rabobank.nl/beleggen.

*Je ontvangt de startbonus als er aan het eind van de actieperiode minimaal € 2.000 is ingelegd. Bekijk de voorwaarden.