Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Flair & Partner > Van deze sport krijg je mooie ronde billen

Van deze sport krijg je mooie ronde billen

Van deze sport krijg je mooie ronde billen
Flair & KNLTB

Dat sporten goed voor je is, hoeven we jou niet te vertellen. En dat je figuur er wel bij vaart ook niet. Maar de ene sport doet meer voor je lichaam dan de andere. Wie regelmatig de tennisbaan op gaat, kan rekenen op ronde billen en een langer leven.

Tennis blijkt nogal wat gezondheidsvoordelen te hebben. Zowel mentaal, lichamelijk als uiterlijk. We noemen er een paar. 

1. Meer uithoudingsvermogen

Van tennis krijg je een beter uithoudingsvermogen. Door regelmatig te tennissen ben je steeds beter in staat om lichamelijke inspanningen gedurende langere tijd vol te houden. Een sprintje trekken, beachballen met je kinderen, jou is niets meer te veel. 

2. Slanker

Tennis is een goede, maar vooral ook heel leuke manier om vet te verbranden. Dat begint al tijdens je pot maar gaat daarna nog lekker een tijdje door. Onderzoek bevestigt dan ook dat tennissers een lager percentage lichaamsvet hebben dan minder actieve mensen. Tennis je slank!

3. Mooie billen

Een slank postuur met gespierde, ronde billen. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Toch krijg je die van veel tennissen. Dit komt omdat je bilspieren belangrijk zijn bij explosieve acties zoals sprinten en springen. En bij tennis moet je je steeds over de baan verplaatsen om de bal te kunnen slaan. Hierbij gebruik je flink wat spieren, maar vooral ook de spieren van je dijbenen en billen. De grote bilspier is de grootste spier van het lichaam en bepaalt de vorm van je billen. Van regelmatig tennissen worden die mooi rond.

4. Sterkere botten

Een goede manier om je botten te verstevigen en het risico op botontkalking te verkleinen, is een sport kiezen die je botten belast. Joggen is er daar een van, maar tennis is effectiever. Met tennis belast je niet alleen je benen, maar ook je armen. Onderzoek wijst dan ook uit dat tennissers gezondere botten hebben. Dat geldt voor zowel mannen als vrouwen in alle leeftijdscategorieën. Ook als je pas later in je leven met tennis begint, profiteren je botten daarvan. 

5. Mentaal fitter

Lichaamsbeweging verzacht de symptomen van stress. En ja, ook tennis is goed voor de mentale en emotionele gezondheid. Denk je maar eens in hoe ontspannen het is om een uur lang alleen maar bezig te zijn met die bal zo goed mogelijk terugslaan en je tegenstander een kopje kleiner maken. Daarnaast zorg je er tijdens je potje voor dat je meer cellen aanmaakt in de hippocampus, een klein gebied in de hersenen dat verantwoordelijk is voor het leren en het geheugen.

6. Goed alternatief voor de sportschool

Sportscholen open, sportscholen dicht, sportscholen weer open. Afgelopen jaar was het iedere keer weer onzeker of je je sportlesjes kon blijven volgen. Met tennis ben je niet afhankelijk van het open of dicht zijn van de sportscholen. Bovendien, is zo’n potje tennis niet een veel leukere manier om in shape te blijven dan aan de gewichten hangen of steeds dezelfde oefeningen herhalen? Wij denken van wel.

Lang zal je leven

Het moge duidelijk zijn, tennis is gezond. Want de voordelen hierboven zijn nog lang niet alle voordelen van deze sport. Er zijn zelfs studies die laten zien dat je door regelmatig te tennissen langer leeft. Dus wanneer ga jij de baan op? Kijk voor info en mogelijkheden bij een vereniging bij jou in de buurt op tennis.nl/langzaljeleven.