Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Flair & Partner > Soloseks met je partner bespreken? Echt wel.

Soloseks met je partner bespreken? Echt wel.

Soloseks met je partner bespreken? Echt wel.
Flair & EasyToys

Soloseks is soms het lekkerste wat er is. Maar er open over zijn naar onze partner, vinden we toch lastig. Toch zijn er genoeg reden om dat wel te doen.

Nu we door corona veel meer op elkaars lip zitten, is het de hoogste tijd om het onderwerp soloseks bespreekbaar te maken in je relatie. Al was het alleen maar omdat mei de maand van de masturbatie is. Maar je partner heeft er eigenlijk ook alleen maar voordeel van als jij zo nu en dan de hand aan jezelf slaat. En dit is waarom.

  1. Je weet beter wat je lekker vindt

Als je al spelend met jezelf ontdekt wat je het allerlekkerst vindt, hebben jullie samen ook meer plezier in bed. Je kunt immers gerichte aanwijzingen geven. Een vrouw die weet wat ze wil, is voor haar bedpartner alleen maar aantrekkelijker.  Bovendien blijft je libido op peil als je zo nu en dan even met jezelf aan de slag gaat.

  1. Soloseks ontspant

Het dagelijks leven hangt aan elkaar van verplichtingen, helemaal als je kinderen hebt. En door al dat thuiswerken van tegenwoordig in combinatie met home schooling, kunnen de spanningen soms oplopen. De snelste weg naar totale ontspanning is dan een potje soloseks. Daar plukt iedereen in huis de vruchten van. Doe het als je eindelijk alleen bent of zeg tegen je lief dat je even gaat ontspannen op de slaapkamer. Kun je naderhand altijd nog vertellen wat je aan het doen was. Zeker weten dat hij of zij die gedachte heel opwindend vindt.

  1. Meer soloseks = meer seks samen

Je kon het hierboven al een beetje tussen de regels doorlezen, maar we maken het graag nog even expliciet. Seks met jezelf kan ervoor zorgen dat je meer zin krijgt in seks met je partner. Niet zo gek natuurlijk, want om jezelf in de mood te brengen ga je waarschijnlijk fantaseren, porno kijken of erotische verhalen lezen. Je stimuleert kortom je zintuigen. En daar profiteert je partner ook van.

  1. Masturberen is goed voor je zelfvertrouwen

Als je masturbeert, komt er dopamine, oxytocine, serotonine en endorfine vrij in je hoofd. Van al deze stofjes word je blij. Daarbij geeft serotonine je ook nog eens een zelfverzekerd gevoel. Dat kan heel goed van pas komen tijdens de volgende vrijpartij met je partner.

  1. Het is normaal om te praten over de dingen waar je gelukkig van wordt

Als je van iemand houdt, wil je dat hij of zij gelukkig is en gun je hem alles. Jullie voeren vast wel eens gesprekken over wat de ander nou echt gelukkig maakt. Gooi de eerstvolgende keer dat jullie zo’n gesprek hebben de soloseks er eens in. Dat is tenslotte iets waar je blij van wordt, toch? Geen enkele reden dus om daarover te zwijgen in je relatie. Of nog erger, om ermee te stoppen als je eenmaal een relatie hebt.

  1. Samen speeltjes uitproberen

Een vibrator kan je veel werk uit handen nemen tijdens een sessie met jezelf. En de nieuwe modellen en soorten blijven zich aandienen. Heel populair tegenwoordig is de luchtdrukvibrator. Deze stimuleert de clitoris met behulp van luchtdrukgolven. Het is net alsof er zachtjes aan je clitoris gezogen wordt. Zeker weten dat jullie hier samen ook veel plezier mee kunnen beleven dus tover hem na wat oefening met jezelf snel een keer tevoorschijn als je met je lief tussen de lakens ligt.

Masturberen kun je leren

Mei is de maand van de soloseks. Een maand lang vieren we dat masturberen de normaalste zaak van de wereld is en je er gerust over mag praten. Wil je je mastuurbeerskills verder verbeteren? Laat je inspireren door EasyToys, de grootste Nederlandse webshop in seksspeeltjes. Dankzij hun tips, tricks en producten wordt masturberen alleen maar leuker.