Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Flair & Partner > Zo overleef jij Dry January

Zo overleef jij Dry January

Zo overleef jij Dry January
Flair & Ceder's

Gezonder leven, een maandje geen alcohol, dat wilde je. Maar langzaam dienen de eerste borrels zich alweer aan. Hoe je die overleeft? Met de lekkerste cocktails waar geen alcohol aan te pas komt. 

Cocktails geven het leven sjeu. Ze zien er feestelijk uit en door de tijd en moeite die erin gestoken is, geniet je er extra van. Alleen die alcohol, die maakt het de volgende dag toch een stuk minder feestelijk. En de vraag is: heeft een cocktail die alcohol nou echt nodig?

Ons antwoord is: nee. Want sinds kort is er Ceder’s. En Ceder’s is een alternatief voor gin dat misschien nog wel verfijnder en smaakvoller is dan alle andere gin’s die je kent. Met daarnaast nog een groot verschil: Ceder’s is alcoholvrij. Net als klassieke gin, wordt dit drankje gemaakt van de jeneverbes, maar daar voegt Ceder’s nog allerlei heerlijke, botanische kruiden aan toe. Zo is er de Classic met koriander en rooibos, maar ook Aromatic & Spice, waaraan kruidnagel is toegevoegd. 

Ideale basis voor cocktails

Ceder’s komt in vier smaken. Die hebben met elkaar gemeen dat ze een ideale en gezonde basis vormen voor de beste alcoholvrije cocktails. De smaak van een heerlijke Ceder’s & Tonic maakt dat je helemaal niets moet missen tijdens oud en nieuw en Dry January. Behalve de katers. 

Aan de slag

We kunnen ons voorstellen dat je meteen aan de slag wilt met deze interessante gin. Daarom hebben we alvast drie cocktailrecepten voor je geselecteerd waarmee je gegarandeerd hoge ogen scoort bij de borrels die je te wachten staan. ’s Avonds én de volgende dag.

Ceder’s Crisp & Tonic

Ceder's gin & tonic

Ok, deze is makkelijk. Een moderne klassieker, maar dan eentje waar je lijf ook blij mee is. 

Ingrediënten:

  • 1 deel Ceder’s Crisp
  • 2 delen premium tonic

Serveer in een mooi glas en garneer met een sliert komkommer en een takje munt. Doe er flink wat ijs bij en klaar ben je. 

Garden Fields

gin & tonic roze

Met deze roze cocktail in je hand voel je je meteen een echte lady.

Ingrediënten:

  • 50 ml Ceder’s Pink Rose
  • 5 ml rabarber cordial (siroop)
  • 100 ml premium tonic

Doe alles in een mooi slank wijnglas, doe er flink ijs bij en maak af met een schijfje citroen. 

Ceder’s Wild Tiani

gin & tonic coupe

Deze vergt iets meer voorbereiding, maar dan heb je wel een heel bijzondere cocktail in handen. 

Ingrediënten:

  • 60 ml Ceder’s Wild
  • 15 ml koude jasmijnthee
  • 10 ml earl grey-siroop
  • 10 ml citroensap

Voorbereiding:

Maak eerst een glas of pot jasmijnthee en laat dit afkoelen. Kook voor de earl grey-siroop een halve liter water en hang daar een zakje early grey-thee in. Haal na een paar minuten het theezakje eruit en voeg 175 gram suiker toe. Laat dit afkoelen. 

Het echte werk:

Shake als alles is afgekoeld de ingrediënten met ijsblokjes in een cocktailshaker door elkaar en schenk (zonder het ijs) uit in een gekoeld coupe glas. Garneer met een eetbare bloem om het helemaal af te maken. 

Bewust het nieuwe jaar in

Kies jij ook voor een bewuste, maar zeker niet minder gezellige start van het jaar, haal dan zo’n prachtige fles Ceder’s in huis en geniet van de heerlijkste alcoholvrije cocktails.