Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Flair & Partner > Die nieuwe jeans koop je voortaan zo

Die nieuwe jeans koop je voortaan zo

Flair & Ceauture

De perfecte jeans moet je koesteren. Maar hoe vind je die? Daar kunnen ellenlange sessies in pashokjes aan vooraf gaan, waar zeker niet iedereen blij van wordt. Gelukkig kan het tegenwoordig ook anders. 

En dan hebben we het niet alleen over het vinden van die fijne jeans, maar ook over het gevoel dat deze jeans je geeft. Want als het even kan, heb je toch het liefst een model aan je lijf dat het milieu niet al te veel schade toebrengt. Hoe je zowel jezelf als het milieu blij maakt, lees je hieronder. 

Doe een bodyscan

Elk lichaam is anders. De een heeft bolle billen, de ander brede, je hebt strakke buiken en slappe buiken, en ook benen komen in vele vormen en lengtes. Het is dus eigenlijk best gek dat we zo vaak vastzitten aan standaardmaten. Nu kun je eindeloos passen tot je een model vindt dat bij jouw lichaam past, maar je kunt ook je lichaam laten scannen en zo de perfecte fit vinden. Bij het nieuwe online jeansmerk Ceauture hebben ze een zogenaamde Smart Sizer. Je vult wat basisinformatie over je lichaam in zoals je lengte, geeft aan hoe bij jou de proporties verdeeld zijn en maakt een geanonimiseerde video van jezelf terwijl je ronddraait. Op basis daarvan ontvang je een maatadvies, gepersonaliseerd op jouw lichaam. 

Bestel in een keer de goede maat

Online shoppen is voor veel mensen een uitkomst. Het kan tussen de bedrijven door en passen kan gewoon thuis, voor je eigen spiegel. En alles wat niet past of tegenvalt, stuur je gewoon terug. Toch? Maar dat terugsturen heeft een prijs. Kleding wordt vernietigd, bezorgers draaien overuren en steden raken verstopt. Beter bestel je dan ook niet drie maten – gewoon, omdat het kan – maar in een keer de juiste. Met een persoonlijk maatadvies hoef je niet meer te twijfelen aan je maat. Maar om jou hier echt van te verzekeren kun je de jeans en maat van jouw keuze ook nog eens virtueel passen bij Ceauture. Zo weet je echt zeker dat je de jeans laat opsturen die je wilt. 

Let op duurzaamheid

Het maken van jeans heeft een hoge prijs. Er is veel water nodig voor de productie, de verschillende materialen van een jeans zijn belastend voor het milieu en dan zijn in veel gevallen de werkomstandigheden van de mensen die ze maken ook nog eens abominabel. Gelukkig hebben meerdere merken al bewezen dat het anders kan. Ook Ceauture is zo’n merk. Ze gebruiken denimstoffen van het groenste textielbedrijf dat er bestaat. Daarnaast maken ze gebruik van duurzame fournituren (garen en knopen) en vegan labels, daar waar die bij andere merken vaak van leer zijn. Bovendien werken ze samen met een familiebedrijf in Turkije dat bekendstaat als een duurzame en sociale denimproducent. 

Vind jouw nieuwe lievelingsjeans bij Ceauture

Bij online jeansmerk Ceauture gebruiken ze een state-of-the-art configurator. Gemaakt om jou op te meten. Hun digitale en discrete bodyscanner is verrassend accuraat en je kunt er dan ook vanuit gaan dat je daarmee de juiste maat vindt. Maar het is niet alleen de pasvorm die hun jeans al gauw de perfecte jeans maken. Dat zit hem ook in de uitstraling, het gevoel en de duurzaamheid. Doordat de meeste mensen in een keer de juiste maat bestellen, besparen ze op CO2-uitstoot. De jeans worden bovendien luchtdicht verpakt waardoor je bestelling gewoon door de brievenbus past. En zoals gezegd gaat het er ook bij de productie in Turkije zeer milieuvriendelijk en sociaal aan toe. Lees er alles over op ceauture.nl