Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Flair & Partner > Zo help je een gevoelige huid een handje

Zo help je een gevoelige huid een handje

Zo help je een gevoelige huid een handje
Flair & l'Oréal Paris

Uitslag, rode vlekken of een trekkerig gevoel: heb jij ook zo’n gevoelige huid? Je bent zeker niet de enige. Gelukkig kun je je huid een handje helpen.

Een gevoelige huid vindt veranderingen lang niet altijd leuk. Het weer, hormoonschommelingen of een nieuw verzorgingsproduct: vaak protesteert je huid in de vorm van jeuk, een branderig gevoel, pijn of tintelingen. Gelukkig is het niet gezegd dat je daar je leven lang last van houdt.

Hoe kom je aan een gevoelige huid?

Kort gezegd kent een gevoelige huid drie oorzaken: interne en externe factoren én verzorgingsproducten die niet geschikt zijn voor jouw huid.

Interne factoren

Interne factoren komen van binnenuit. Dan wel door wat je eet, dan wel door je genenpakket. Dit zijn de belangrijkste:

• Je eetpatroon – Hoewel het niet zo is dat iedereen last heeft van pukkels na het eten van chocolade, kan voedsel wel degelijk invloed hebben op je huid. Net als roken of alcohol drinken.

• It’s all in the family – Soms is een gevoelige huid voor een deel bepaald door het genenpakket dat je bij je geboorte hebt meegekregen.

• Hormoonschommelingen – Puberteit, een zwangerschap, ongesteldheid of de overgang die zich aandient: allemaal momenten waarop een gevoelige huid kan opspelen.

• Huidveroudering – Een ouder wordende huid is dunner en daardoor gevoeliger.

Externe factoren

Dan zijn er ook nog de externe factoren. Daarmee bedoelen we:

• Het weer – Zon, kou, harde wind, daar maak je een gevoelige huid niet blij mee. En ook niet als het de ene dag twaalf graden is en de volgende ruim twintig.

• Luchtvervuiling – De plek waar je woont kan invloed hebben op je huid. Woon je langs een drukke weg, dan kan het zomaar zijn dat je huid reageert op alle stoffen in de lucht.

Verkeerde verzorgingsproducten

Een gevoelige huid kan ook ontstaan door verkeerd gebruik van verzorgingsproducten of beautyrituelen waar jouw huid niet tegen bestand lijkt. Denk aan:

• Gebruik van zeep – Gebruik je overmatig veel of vaak zeep, dan doet dat je gevoelige huid doorgaans geen goed.

• Ongeschikte crèmes – Helaas kun je niet zomaar van alles op een gevoelige huid smeren. Sommige producten zijn niet mild genoeg en doen je huid daarom vaak geen goed. Probeer te kiezen voor crèmes die speciaal geschikt zijn voor een gevoelige huid.

Dit kun je doen om een gevoelige huid te voorkomen

Als je last hebt van een gevoelige huid, wil je natuurlijk graag weten hoe je die het beste kunt verzorgen. Een kleine handleiding:

• Vermijd reinigen met te heet water, daar droogt je huid sneller van uit. Reinig je gezicht liever met lauwwarm water en gebruik producten die je huid hydrateren.

• Pas je verzorging aan op je huidtype. Gooi potjes met grove scrubs weg.

Tip: nieuwe producten kopen? Kijk altijd even op het etiket en kies producten die zijn getest op een gevoelige huid.

• Een gevoelige huid reageert eerder op uv-straling en luchtvervuiling. Breng elke dag een beschermlaagje aan dat goed hydrateert, liefst met een zonnebrandfactor.

Minder rimpels, meer stevigheid
L’Oréal Paris heeft een nieuwe antirimpeldagcrème voor een gevoelige huid. Revitalift Classic is parfumvrij, werkt verstevigend en liftend en vermindert eerste lijntjes en rimpels. De formule die daarvoor zorgt, bevat natuurlijke probiotica-extracten, die de natuurlijke lifters van de huid een handje helpen. Het resultaat? Al na vier weken een stevigere huid.

gevoelige huid verzorgen