Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Flair & Partner > Met deze tips is je tiener goed georganiseerd dit schooljaar

Met deze tips is je tiener goed georganiseerd dit schooljaar

Met deze tips is je tiener goed georganiseerd dit schooljaar
Flair & HP

Tieners…organiseren is niet hun sterkste vak. Boeken bestellen, op tijd inschrijven voor het nieuwe schooljaar. Grote kans dat jij ze eraan moest herinneren. Met deze tips komt je tiener goed beslagen ten ijs dit schooljaar. 

Zijn ze net terug van een vakantie met vrienden, moeten ze weer in het gareel. Zo help je je puber op weg. 

Maak een huiswerkplanning

Is het nieuwe rooster eenmaal bekend en geprint, maak dan samen een huiswerkplanning. Een planning zorgt voor houvast en ritme, iets waar uiteindelijk bijna elke puber goed op gaat. Spreek af dat huiswerk voor YouTube en gamen gaat en dat tienerlief elke avond even de tijd neemt om de lessen van de volgende dag voor te bereiden. 

Stem de roosters af

Niet alleen school is weer begonnen, ook sport, muziekles en andere activiteiten naast school. Zet alles in een schema en hang het uitgeprint op het prikbord. Dat voorkomt zeker aan het begin van het jaar, dat jullie dingen vergeten.

Slaap kindje slaap

De meeste tieners hebben zo’n negen tot tien uur slaap per nacht nodig. Dat betekent dat het zo rond negen uur tijd is om tanden te gaan poetsen. Want die eerste les begint op de meeste scholen al rond 8 uur. Probeer meteen aan het begin van het schooljaar het ritme er weer in te krijgen. Zo voorkom je een valse start. 

Zorg dat apparaten er klaar voor zijn

Laptop, printer, tablet. Wat je kind ook gebruikt dit schooljaar, zorg dat de apparatuur werkt en genoeg geheugen heeft. Schoon de laptop eventueel op en zorg dat de printer genoeg inkt heeft. Aangezien er waarschijnlijk weer regelmatig en meestal last-minute iets geprint moet worden, is de HP+ het overwegen waard. Dit slimme printsysteem zorgt ervoor dat je printer altijd up-to-date is als je deze nodig hebt. Ook zit je nooit meer zonder inkt en kan je kind de printer zelf bedienen via de app. 

Ruim de kledingkast samen op

Het begin van het schooljaar is een mooi moment voor een rondje kledingkast. Wat past niet meer, wat kan niet meer en wat moet er echt komen? Een beetje overzicht in de kast scheelt ‘s ochtends een hoop tijd en gescheld. Evenals kleding waar je tiener zich graag in vertoont. 

Maak kennis met HP+

HP+ is het slimme printsysteem dat vooruit denkt waar zowel ouders als hun puberkinderen heel gelukkig van worden. Want doordat je HP+ printer met de cloud verbonden is, is hij altijd klaar voor gebruik. Met de app kun je altijd en van waaruit ook een printopdracht sturen. En je krijgt 6 maanden Instant Ink inbegrepen waardoor je eindeloos kunt printen. Kies je voor HP+, dan draag je bovendien bij aan het stoppen van de ontbossing dankzij een gesloten recyclingproces van cartridges. Lees er alles over op HP