Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Flair & Partner > Een culinaire camping-BBQ: zo doe je dat!

Een culinaire camping-BBQ: zo doe je dat!

Een culinaire camping-BBQ: zo doe je dat!
Flair & De Vegetarische Slager

In je tent of caravan heb je natuurlijk niet alle gemakken van thuis. Maar juist op de camping is het supermakkelijk om te barbecueën. Zeker met déze grilltips!


Check allereerst of je op jouw camping op vuur of kolen mag barbecueën. Dat is niet op alle campings het geval. Op gas of elektriciteit mag het meestal wel gewoon.

De basis

Een tas vol barbecuegereedschap mee op vakantie is ook weer zoiets, maar neem in ieder geval – behalve de barbecue – een tang, een goed mes en wat extra bakjes of kommetjes mee. Ook handig op de boodschappenlijst: olijfolie, zout en peper, houtskool (als je op kooltjes gaat grillen), aanmaakblokjes en een keukenrol.

Culinaire hoogstandjes

Snelle en lekkere gerechten voor op de barbecue, dat is wat je wilt op de camping. Met het ‘nieuwe vleesch’ van De Vegetarische Slager, een salade, stokbrood en dips kom je al een heel eind. Maar ook op de camping kun je in een tangomdraai culinaire hoogstandjes bereiden.

Snel en eenvoudig

Neem je liever nog een extra duik in het zwembad? Het ‘nieuwe vleesch’ van De Vegetarische Slager leent zich ook perfect voor een eenvoudige BBQ. Als jij die lekkere saus hebt meegenomen (of van tevoren hebt gemaakt) en broodjes hebt ingeslagen, zit je met de vegan Bofkip- of Ereburger van de BBQ gebakken.

Superburger

Barbecue betekent niet per se vijf stukken vlees per persoon. Kies bijvoorbeeld voor één echte klassieker met deze o zo smakelijke cheeseburger, gemaakt met de Mc2 Burger van De Vegetarische Slager. Die tover je in een in een mum van tijd op de campingtafel. De frisse barbecuesaus met basilicum en tomaat geeft de burger een extra zomerse touch.

Net even wat anders

Leuk idee voor morgen: een gemakkelijke maaltijdsalade, compleet met gegrilde vega Little Willies, bonen en kerstomaten. Dat is weer eens wat anders van de grill. Wedden dat je campingburen zó willen aanschuiven als ze jouw BBQ-resultaten zien?

Toetjestruc

Nasmeulende kooltjes komen nog prima van pas voor een barbecuetoetje. Grill bijvoorbeeld stukken watermeloen, perzik of ananas. Of verwarm een (van thuis meegenomen) stroopwafel in aluminiumfolie voor iets zoets bij de koffie.

Mega vega

Heb je de smaak te pakken en wil je meer vegetarische barbecuegerechten proberen? Kijk voor de 16 heerlijke BBQ-recepten van Jord Althuizen op de website van De Vegetarische Slager en doe inspiratie op voor je volgende BBQ.