Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Flair & Partner > Boem, bats, beng! Dit kun je doen als je kind valt of zich stoot

Boem, bats, beng! Dit kun je doen als je kind valt of zich stoot

Boem, bats, beng! Dit kun je doen als je kind valt of zich stoot
Flair & partner

Het is lente. En dat betekent lekker buiten spelen, op het schoolplein, in de tuin, in de buurt of in de speeltuin. Dat gaat natuurlijk niet altijd zonder slag of stoot. 

Meer buitenspelen betekent meer vallen en stoten. Dit kun je doen als de kleine valt of zich stoot. 

Een knuffel en een kusje

Negen van de tien keer is er niet zo veel aan de hand als je kind het op een brullen zet na een val of stoot. Tuurlijk voelt het niet fijn als ze ergens tegenaan botsen, maar vaak is het vooral de schrik waardoor je kind even van de leg is. Wat hij dan wil? Door jou getroost worden het liefst. Een knuffel, een kusje, samen kijken naar de plek. Vaak is dat beetje aandacht al genoeg om weer rustig te worden. 

Zalfje erop, over

Behalve een kusje erop, maakt het smeren van een zalfje vaak ook weer rustig. VSM Kind Arnikind Vallen en stoten gel is een verzorgende gel speciaal ontwikkeld als eerste hulpmiddel voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Voor jou is het fijn om te weten dat deze gel de blauwverkleuringen van de huid van je kindje verzorgt. En voor je kindje is het fijn dat mama iets op de huid smeert. Dit maakt ze rustig en ook een beetje nieuwsgierig. 

Arnikind Vallen en stoten gel van VSM Kind is een verzorgende gel die speciaal is ontwikkeld als eerste hulpmiddel voor kinderen van 0 tot 6 jaar, die met vallen en opstaan leren kruipen, lopen, fietsen en spelen. De gel verzorgt en ondersteunt het herstellend vermogen van de huid met de natuurlijke ingrediënten Arnica montana en Calendula officinalis. VSM Kind Arnikind Vallen en stoten gel is in principe verkrijgbaar bij elke drogisterij in Nederland en online.

Een beetje koelen doet wonderen

Als je kind zich hard gestoten heeft en er dreigt een zwelling te ontstaan, doe je er goed aan de plek snel te koelen. Een speciale coldpack is daarvoor het handigst, maar een zak diepvrieserwten of ijsblokjes in een boterhamzakje volstaan ook. Doe er wel altijd een theedoek omheen zodat de huid niet kan bevriezen. Door snel te koelen zorg je dat de zwelling minder kans krijgt en je kind meestal sneller herstelt. Koel de plek niet langer dan vijftien tot twintig minuten en zo’n drie keer per dag. 

Een mooie pleister

Is er bloed in het spel, dan mag er een pleister op. Alles om de kleine weer te laten lachen. Zorg dat je mooie exemplaren in huis hebt die je kind met trots op wil plakken. Dat verzacht het leed aanzienlijk.

Als je kind echt een harde klapper maakt en daarna gedrag vertoont dat je niet gewend bent, is een bezoekje aan de huisarts of eerste hulp een goed idee. 

vallen en stoten

KOAG KAG-nr. 5-0422-1893