Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Flair & Partner > Waarom diep slapen één van jouw goede voornemens moet worden

Waarom diep slapen één van jouw goede voornemens moet worden

Waarom diep slapen één van jouw goede voornemens moet worden
Flair & TEMPUR®

Goede voornemens gaan vaak over gezonder eten en meer bewegen. Maar zonder een goede nachtrust, geen fit en gezond leven. Dus focus je liever op het krijgen van voldoende slaap, dan komt de rest bijna vanzelf. 

De kinderen op tijd in bed stoppen lukt je wel, maar voor jezelf schort het regelmatig aan die discipline. Want als ze eenmaal liggen is er nog zoveel te doen. En daarna mag je toch zeker ook nog wel even een paar afleveringen van je favoriete serie kijken?

Bekend scenario? Heel begrijpelijk. Maar toch is het belangrijk jezelf voldoende slaaptijd te gunnen. Want die diepe slaap heb je echt nodig. Tijdens je diepe slaap ontspant je lichaam volledig en gaan je hersengolven op standje traag. En dat is goed voor van alles:

1. Het verbetert je geheugen

Tijdens de diepe slaap herstelt je brein zich en verwerkt het de informatie van de vorige dag. Met als gevolg dat je geheugen de volgende dag weer optimaal meedoet en je informatie in je op kunt nemen. 

2. Het maakt je weerbaarder

Wie beter (lees: dieper) slaapt is beter bestand tegen stress. Als je lekker hebt geslapen voel je je zelfverzekerder, kun je meer uitdagingen aan en heb je de boel sneller onder controle. 

3. Het vermindert de kans op lichamelijke aandoeningen

Wie te weinig slaapt, heeft een verhoogde kans op veelvoorkomende aandoeningen zoals obesitas, diabetes, kanker, hart- en vaatziekten, beroerte en depressie. Dit komt omdat slecht of te kort slapen de normale processen verstoort en er minder tijd is voor lichamelijk herstel. Ook grijp je bijvoorbeeld sneller naar ongezond eten als je een slechte nacht achter de rug hebt.

4. Je voelt je simpelweg fitter

Als je lekker hebt geslapen, heb je meer zin om dingen te ondernemen. Je zult sneller in de sportschool verschijnen of leuke dingen met je partner of gezin willen doen. Wat je ook doet, het kost je minder moeite als je lichaam uitgerust is. En dankzij die activiteiten slaap je vervolgens ‘s avonds weer beter in. 

Hoe dan?

Het moge duidelijk zijn. Een goede, lange, diepe slaap moet met stip op één in jouw lijstje met goede voornemens staan. Maar hoe help je jezelf nou een beetje op weg naar die heerlijke diepe slaap? Dit helpt:

  • Zorg voor ritme en ga elke dag ongeveer op dezelfde tijd naar bed.
  • Zorg voor voldoende beweging overdag, liefst aan het begin van de dag.
  • Maak van je slaapkamer een rustige plek waar het ‘s nachts donker is en tussen de vijftien en twintig graden.
  • Ontspan voldoende. Vooral het laatste half uur voordat je naar bed gaat.
  • Eet niet te laat, zwaar en pittig en drink ‘s avonds geen alcohol en cafeïne.
  • Slaap op een goed matras!

Ervaar een diepe slaap in pop-up Hotel TEMPUR®

Het exclusieve vondice hotel in Amsterdam wordt in de maanden januari en februari omgetoverd tot pop-up Hotel TEMPUR®. En jij kan een overnachting winnen! Het enige wat jij hoeft te doen is jezelf inchecken en misschien ben jij één van de gelukkigen die een nacht diepe slaap mag ervaren.

Een slaapervaring om nooit te vergeten

Je brengt de nacht door op een TEMPUR® Sensation Elite matras met CoolTouch™, product van het jaar in Nederland en België.  TEMPUR® matrassen vormen zich naar de contouren van je lichaam. De bewezen drukverlaging van het materiaal geeft comfort en ondersteuning, wat helpt om sneller in slaap te vallen. Bovendien woel en draai je minder. En doordat de matras bewegingen absorbeert, stoor je je minder aan een eventuele bedgenoot. Dit zorgt er allemaal voor dat je langer in slaap blijft. Probeer het uit in het meest rustgevende hotel van Nederland. 

Lees de actievoorwaarden.

 

Matrassenmerk TEMPUR® heeft als enige fabrikant zijn eigen wetenschappers in dienst om de beste matrassen te ontwikkelen voor die perfecte diepe slaap. In 1991 bracht het merk een baanbrekende matras op de markt, gemaakt van materiaal dat NASA moest ontwikkelen voor astronauten. Het werd een visco-elastisch materiaal met zachte, drukverlagende eigenschappen, dat alles in zich heeft om jou de diepst mogelijke slaap te gunnen. 

TEMPUR matras