Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Flair & Partner > Deze 5 klassiekers mogen niet ontbreken tijdens de paasbrunch

Deze 5 klassiekers mogen niet ontbreken tijdens de paasbrunch

Deze 5 klassiekers mogen niet ontbreken tijdens de paasbrunch
Flair & partner

Een zonovergoten maart was wat ons betreft het startschot van een heerlijke lente. Met op 17 en 18 april: Pasen, de gezelligste dagen van het voorjaar. Vooral de paasbrunch is favoriet. En deze vijf klassiekers mogen niet ontbreken op tafel.

Speciaal voor Pasen vind je bij Lidl het luxe Delicieux assortiment, met meer dan 350 betaalbare producten. Met een aantal van deze producten heeft de supermarktketen heerlijke recepten voor tijdens de paasbrunch ontwikkeld. En wij mogen ze met je delen.

Wentelteefjes van vegan stol met banaan, aardbei en dadel-karamelsaus

paasbrunch

De paasstol mag niet ontbreken op de paastafel. De traditie van de stol is overgewaaid uit Duitsland, waar het in vroeger tijden als offerbrood diende om de goden gunstig te stemmen. In Nederland eten we de lekkernij vooral rond Kerstmis en Pasen. Deze versie van Lidl is vegan. En we eten hem niet zomaar met een beetje boter, maar maken er echt een gerecht van. Natuurlijk ook te maken met de Best Geteste luxe stol van Lidl!

Ingrediënten:
8 plakken vegan stol
80 g kokosolie
1 el suiker
4 Medjoul dadel
5 el ahornsiroop
2 bananen (in lange plakken)
50 g aardbeien (gehalveerd)
4 takjes munt
100 g chocolade (puur)

Zo maak je het:

Smeer de plakken stol aan beide zijden royaal in met de helft van de kokosolie en bestrooi rondom met suiker. Ontpit de dadels en snijd ze in stukken. Kook ze vervolgens tien minuten in 200 ml water, de ahornsiroop en de rest van de kokosolie. Pureer het mengsel daarna glad met een staafmixer. Bak de plakken stol in een koekenpan zonder olie of boter aan beide zijden goudbruin. Bak ook de plakjes banaan goudbruin.

Verdeel de wentelteefjes over vier borden, besprenkel met de dadel-karamelsaus en versier met gebakken banaan, aardbeien en munt. Rasp tot slot met een dunschiller chocoladekrullen van de reep boven de borden. 

Tip: bestrooi met poedersuiker en gehakte pecannoten.

Ga naar dit recept en zet de ingrediënten meteen op je digitale boodschappenlijstje.

Croque madame met Mornaysaus en een spiegelei

paasbrunch

Geen Pasen zonder eieren, of ze nou van chocolade of van de kip zijn. In dit recept maken we een Croque madame met Kipster eieren van Lidl. En die komen van de meest mens-, dier, en milieuvriendelijke kippenstel ter wereld. 

Ingrediënten:
50 g boter (extra om te besmeren)
40 g bloem
275 ml melk
zout
peper
0,5 tl nootmuskaat
2 eidooier
100 g geraspte kaas
8 sneetjes batard brood
4 plakken beenham
8 plakken kaas (belegen)
4 eieren

Zo maak je ze:

Verwarm de oven voor op 180 graden in grillstand. Smelt voor de Mornaysaus de boter in een steelpannetje en voeg de bloem toe. Voeg zodra de bloem begint te verkleuren beetje bij beetje de melk toe. Breng op smaak met zout, peper en de nootmuskaat en haal van het vuur. Voeg de eidooiers en geraspte kaas toe.

Maak vier tosti’s met beenham en kaas. Besmeer het brood aan de buitenkanten met boter. Bak de tosti’s in een pan aan beide zijde goudbruin. Verdeel de Mornaysaus over de tosti’s en grill 5 minuten in de voorverwarmde oven. Bak intussen vier spiegeleieren en maak de croque madames af met een spiegelei. 

Tip: lekker met wat gehakte peterselie.

Ga naar dit recept en zet de ingrediënten meteen op je digitale boodschappenlijstje.

Hartige taart met gerookte zalm, farmersalade en roomkaas

paasbrunch

De hartige taart is een klassieker tijdens de paasbrunch of high tea, maar met deze ben je wel echt origineel. Deze beauty wordt het pronkstuk op je paastafel, al zal hij moeten strijden om de aandacht met de American style pancakes. 

Ingrediënten:
1 bakmix voor witbrood
200 g farmersalade
200 g gekookte rode bietjes (in plakjes)
400 g roomkaas
1 komkommer (in plakjes)
200 g gerookte zalm
100 g sugarsnaps (gekookt)
3 radijs (in plakjes)
1 avocado (in plakjes)
20 g verse bieslook

Zo maak je hem:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bakmix volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bekleed een grote springvorm met bakpapier. Laat het deeg voor de hartige taart een uur in de springvorm rijzen en bak daarna dertig minuten af. Laat het brood vervolgens afkoelen op een rooster.

Snijd het brood overlangs in drie lagen. Besmeer de onderste laag met de farmersalade en plakjes biet. Besmeer de tweede laag met een beetje roomkaas, komkommer en 2/3 van de gerookte zalm. Verdeel de rest van de roomkaas over de boven- en zijkant van het brood. Maak roosjes van de zalm en versier het brood ermee. Decoreer daarna met sugarsnaps, radijs en avocado en versier de zijkant met bieslook. 

Tip: decoreer met blaadjes verse groene kruiden voor nog meer lentegevoel.

Ga naar dit recept en zet de ingrediënten meteen op je digitale boodschappenlijstje.

American style pancakes met mascarpone, blauwe bessen en ahornsiroop

paasbrunch

Een beetje brunch heeft pannenkoeken op tafel staan. En dan het liefst van die kleine, dikke luchtige. Oftewel, American style pancakes. Bij Lidl koop je ze kant en klaar en hoef je ze alleen nog maar op te warmen in de koekenpan of magnetron. Je vindt ze in de smaken bosbes-cranberry en kaneel-parelsuiker. 

Hoe je ze serveert?

Maak een mooie stapel met witte en roze mascarpone ertussen. De roze mascarpone maak je door mascarpone met een lepel frambozen- en/of bosvruchtenjam te mengen. Besmeer de pannenkoeken om en om met wit en roze en duw wat blauwe bessen in de mascarpone voordat je de volgende pannenkoek erop legt. Overgiet de stapel met ahornsiroop en top af met wat gemengde noten. 

Ijskoude smoothies

paasbrunch

Natuurlijk willen we ook wat te drinken erbij. Speciaal voor de paasdagen vind je bij Lidl smoothies van druif, framboos, granaatappel en appel, peer, framboos, banaan. 

Serveertip:

Schenk een laag sap in een mooi hoog glas en voeg dan een handvol ijsklontjes toe. Voeg vervolgens nog een laagje sap toe en garneer met wat schijfjes limoen en een takje munt. Ziet er erg feestelijk uit!

Het wordt een heerlijke lente

Pasen is hét moment voor een uitgebreide brunch en met deze recepten kan het niet anders dan een succes worden. Je maakt al dit lekkers met de betaalbare producten van Delicieux, dat is luxe voor iedereen. Op de website van Lidl vind je nog veel meer paasrecepten voor ontbijt, brunch en diner. Vrolijk Pasen!