Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Flair & Partner > 5 x een andere wereld op slechts een paar uur rijden

5 x een andere wereld op slechts een paar uur rijden

5 x een andere wereld op slechts een paar uur rijden
Flair & Wallonië België Toerisme

De Ardennen, zo dichtbij, maar zo anders dan Nederland. En het is niet alleen de natuur die je al snel dat buitenlandgevoel geeft. Heel veel dingen zijn net even anders dan thuis. Zoals deze vijf.

 

Sportieve activiteiten

In de Ardennen zijn de meeste sportieve activiteiten al gauw een stuk spectaculairder dan in Nederland dankzij bergen en rivieren. Neem kanoën. Bij onze zuiderburen kun je gerust uren een rivier afdalen, soms rustig, soms ronduit wild. Ook wandelen is in de ongerepte natuur van de Ardennen een andere ervaring. Pittiger vooral, want waar klauter je in Nederland berg op en af? Naast wandelen en kanoën, kun je in de Ardennen spectaculair mountainbiken en als je geluk hebt ’s winters zelfs langlaufen of snowboarden. Doordat er in deze streek weinig mensen wonen, is er des temeer ruimte om in de natuur te recreëren. Samen of met het gezin.

weekend Ardennen©WBT-Emmanuel Mathez-Kasteel Durbuy aan de Ourthe

Historische dorpen en steden

Veel steden en dorpen in Wallonië barsten van de historie. Dat zie je alleen al aan de burchten, kastelen en geplaveide straatjes. Hier geen nieuwbouwwijken en rijtjeshuizen, maar historische panden en folklore. Met een bezoek aan een van de vele musea of tijdens een stadswandeling kom je meer te weten over de historie van Wallonië.

Markten en rommelmarkten

Koopjesjagen is sport nummer 1 in Wallonië en dat doe je het beste op zondag op de rommelmarkt. Verkopers hebben hun meest diverse spullen van zolder gehaald en nieuwsgierigen staan al vroeg voor hun kramen om het mooiste ertussenuit te vissen. Het Belgisch bier vloeit al vroeg op de terrassen rondom de markten. Voor lokale specialiteiten moet je trouwens ook op de markt zijn in Wallonië. Plaatselijke markten vinden zowel in het weekend als doordeweeks plaats.

De beste restaurants

Lekkerbekken en levensgenieters kunnen hun hart ophalen in de Ardennen. Want wist je dat de Ardennen bekend staan om hun gastronomische restaurants? Ze zijn hier op culinair vlak gastvrij, vrijgevig en creatief. In de kleinste dorpjes vind je soms zomaar de beste restaurants. In september start het wildseizoen en worden de menukaarten uitgebreid met spannende wildgerechten.

Lokale specialiteiten

De Belgische chocolatiers en bierbrouwers zijn wereldwijd bekend. Dankzij hun creativiteit en lef durven ze hun eeuwenoude recepten voortdurend te vernieuwen. Proeverijen zijn dan ook een ding in de Ardennen. En niet alleen bij chocolatiers en bierbrouwers, ook whiskydistilleerderijen, kaasmakerijen en zelfs slakkenkwekerijen laten je graag proeven van hun creaties. Bijvoorbeeld tijdens een culinaire themaroute.

Meer Ardennen?

Wil je meer weten over de Ardennen, volg Ardennen België Toerisme op Facebook. Of bekijk de tips en mogelijkheden voor een weekendje weg, een stedentrip of langere vakantie op visitwallonia.be. Hier doe je meteen inspiratie op voor overnachtingsmogelijkheden, activiteiten, attracties en bezienswaardigheden. Oh, en bekijk om in de stemming te komen alvast even deze video over de Ardennen.

Copyright bovenbeeld: Jean-Paul Remy-Nivelles