Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Flair & Partner > 5 x met het gezin naar de Veluwe

5 x met het gezin naar de Veluwe

5 x met het gezin naar de Veluwe
Flair & de Veluwe

In een zomer waarin we het misschien iets dichter bij huis houden dan normaal, is het goed weer eens te kijken naar wat eigen land allemaal te bieden heeft. Met zijn rust, ruimte, prachtige natuur en vele attracties scoort de Veluwe hoog bij het hele gezin. 5 tips voor een bezoek met het hele gezin.

Apen spotten in Apenheul

Een dagje apen spotten in Apenheul is nu nóg leuker. Want er is een nieuw dwergapengebied, een prachtige speeltuin met een grote apenkop om in te spelen en ze hebben hier in de bossen van Apeldoorn de grootste insectenmuur ter wereld gebouwd. In Apenheul kom je niet alleen meer te weten over deze grappige viervoeters maar ook over jezelf. Want van alle dieren lijken apen toch echt het meest op ons mensen. Herken jij jezelf in de intelligente orang-oetang of toch meer in de bonobo? Je ziet het snel genoeg. Of doe alvast de Apentest!

Bezoek de Veluwse Hanzesteden Hattem, Harderwijk en Elburg

Kerken van baksteen, de mooiste koopmanshuizen en stenen stadsmuren. Het zijn typische kenmerken van de Nederlandse Hanzesteden. Maar het is niet alleen maar geschiedenis wat de klok slaat hier. Je vindt er de leukste winkels, restaurants en cafés. Dankzij hun ligging aan de IJssel en de Randmeren zijn de Hanzesteden in de zomer extra gezellig. Je hebt er heerlijke terrassen aan het water en Harderwijk heeft een eigen stadsstrand. Dat geldt trouwens ook voor Zwolle en Deventer.

Hanzesteden - Hattem

Treed kastelen binnen

Op de Veluwe bevinden zich meerdere grootste kastelen die je mag bezoeken. Kasteel Doorwerth is een stoer, middeleeuws kasteel waarin je ontdekt hoe ze vroeger op een landgoed leefden. In de ingerichte vertrekken kun je de vroegere sfeer letterlijk ruiken, zien en horen. Het van oorsprong middeleeuwse kasteel Cannenburch ligt in een prachtig oud parkbos met weilanden en vijvers. Je kunt het kasteel bezoeken of wandelen en fietsen in de omgeving. Voor een deftige picknick spreid je je kleedje uit in het schitterende landschapspark van Kasteel & Park Rosendael. Dankzij een beekje, een kettingbrug en de beroemde ‘bedriegertjes’ is dit genieten voor het hele gezin.

Zwemmen, spelen en je boek uitlezen bij recreatieplas Bussloo

Schone zandstrandjes en ruime ligweiden, op een zonnige dag is het echt genieten bij recreatieplas Bussloo. Deze plas van maar liefst 100 hectare ligt middenin het groen. Je kunt ongestoord de plas op zwemmen of spartelen met je kids in het ondiepe. Of lees dat boek uit terwijl de kinderen zich vermaken op de speeltoestellen. Voor de allerkleinsten is er een kinderstrand met een kabelbaan, schommel, glijbaan en waterspeeltoestel. Een potje minigolfen of beachvolleyballen? Ook dat kan tijdens een dagje Bussloo. Veel plezier!

Voorst - recreatiegebied Bussloo (3)

Verken de Veluwe per fiets

Zijn je kinderen al wat groter, dan kun je op de Veluwe heerlijke fietstochten maken. Fietsroute Klavertje Vier loopt van Eerbeek met Klavertje 2 naar Brummen Bronkhorst. De hele ronde is 32 km. Ga je met Klavertje 3 naar Zutphen dan komt daar nog 4 km bovenop. Maar halverwege omkeren kan natuurlijk altijd. Fietsroute ‘Zwerven aan de IJssel’ vanuit het Marktplein van Brummen is ook een aanrader. Je fietst zo dicht mogelijk langs de IJssel en ziet Holland op zijn mooist! Tussendoor even lekker met de tenen wiebelen in de IJssel en jullie kunnen er weer tegenaan.

Meer inspiratie
Op de Veluwe kun je eindeloos ontspannen. Op zoek naar meer inspiratie? Op visitveluwe.nl vind je nog meer tips voor een heerlijk zomers verblijf op de Veluwe.