Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Flair & Partner > Deze 10 lifehacks zorgen voor een levenlang mascaragenot

Deze 10 lifehacks zorgen voor een levenlang mascaragenot

Deze 10  lifehacks zorgen voor een levenlang mascaragenot
Flair & FRIDAY Mascara

Als een make-up item veel voor je doet is het mascara. Maar ondanks dat we deze mooimaker dagelijks gebruiken, is er een hoop dat we nog niet weten over mascara. Daarom 10 lifehacks die je mascaragenot vergroten.

#1 Zorg voor vetvrije wimpers

Zorg ervoor dat je wimpers schoon zijn als je mascara aanbrengt. Dat betekent vooral vetvrij. Zo pakt je mascara beter en blijft hij beter zitten. Breng die vette oogcrème dus pas aan nadat je mascara hebt opgedaan.

#2 Niet pompen, maar draaien

Als je je mascara pompt, zuig je iedere keer lucht en bacteriën mee naar binnen. Met als gevolg een klonterige en onhygiënische mascara. Beweeg je mascara rustig in de tube en trek hem er in één keer uit. Zo is bovendien je borsteltje rondom voorzien van mascara.

#3 Kies de juiste richting

Niet alleen het borsteltje dat je gebruikt heeft effect op je wimpers, maar ook de richting waarin je het borsteltje gebruikt. Voor dikke en volle wimpers houd je het borsteltje horizontaal en beweeg je deze heen en weer. Voor een meer natuurlijke look houd je de borstel verticaal. Zo kun je met de punt van je mascara de wimpers apart van een laagje mascara voorzien.

#4 Meer volume met talkpoeder

Wil je dikkere wimpers, breng dan na de eerste laag mascara wat talkpoeder aan op je wimpers. Dit doe je bijvoorbeeld met een make-up kwast. De poeder maakt de wimperhaartjes dikker. Top het af met nog een laagje mascara en je hebt wimpers waar je u tegen zegt. Overigens is borsteltje no.1 van FRIDAY mascara ook een ultiem volumekanon. Daarmee kun je de talkpoeder achterwege laten.

#5 Doe aan beide kanten van de wimpers mascara

Waarschijnlijk doe je alleen mascara aan de onderkant van je wimpers. Kan, maar als je ook de bovenkant bedekt, lijken je wimpers veel voller. Werk van binnen naar buiten en van boven naar onder. Dus eerst de bovenkant van je wimpers aanzetten en vervolgens je wimpers omhoog krullen door de onderkant te doen.

#6 Top het af met een waterproof mascara

Waterproof mascara is handig, maar niet iedereen is fan. Je krijgt het namelijk net wat lastiger van je ogen af dan gewone mascara en niet elk schoonmaakritueel is waterproof mascara de baas. De oplossing: gebruik alleen een waterproof variant voor de buitenste laag. Zo heb je de mascara van je voorkeur als basis (en dus mooie volle wimpers) en ben je toch bestand tegen een buitje, duik of huilbui.

#7 Mix verschillende mascara’s

Visagisten zweren bij het mixen van mascara’s. Zo is een al wat oudere mascara vaak wat dikker en dus geschikt als basislaag. Om het mooi te maken doe je daar nog een lik van een nieuwe mascara overheen. Of mix verschillende borsteltjes met ieder een ander effect. Bij FRIDAY mascara weten ze precies welk borsteltje welk effect heeft en kun je kiezen uit wel 8 verschillende borsteltjes.

#8 Stop je mascara in een kopje heet water

Weet je zeker dat er nog mascara in je tube zit maar komt het er niet meer goed uit? Stop dan de hele mascara in een kopje heet water. Zo komt de formule los van de tube en kun je je mascara nog even gebruiken. Wel is het verstandig om mascara’s niet langer dan drie maanden te gebruiken. Na die tijd komen er te veel bacteriën op je borsteltje en in de tube.

#9 Geef je mascaraborsteltje een tweede leven

Doet je mascara echt niet meer wat hij moet doen, zet het borsteltje dan in als wenkbrauwborsteltje. Je kunt je wenkbrauwen prima in model brengen met het borsteltje van je mascara. Maak het borsteltje wel even schoon onder heet water voor je hem een tweede leven geeft.

#10 Probeer een mascara herhaalservice

Kies voor de mascara herhaalservice van FRIDAY Mascara. Dan mag je niet alleen jouw favoriete borsteltje uitzoeken (en krijg je er bij je eerste bestelling gratis een extra bij), maar ook de formule die je het meeste aanspreekt. Vervolgens geef je aan hoe vaak je een nieuwe mascara in de bus wilt ontvangen (om de 1, 2 of 3 maanden). Je bezorgfrequentie aanpassen kan altijd. Evenals een andere formule of borstel proberen of de herhaalservice stopzetten. Heel flexibel allemaal. Bij de herhaalservice betaal je € 10,50 per mascara (verzending is gratis). Eenmalig een bestelling plaatsen kan ook, je betaalt dan € 12,50 voor een mascara inclusief bezorging.