bh Beeld Getty Images
bhBeeld Getty Images

Zonder bh de deur uit? Dit zijn de benefits van bh-loos door het leven gaan

Steeds vaker laten vrouwen hun beha links liggen en kiezen ze ervoor om bh-loos de dag door te gaan. Niet zo gek, want een bh kan soms best wel irriteren. Maar wist je dat het meerdere voordelen heeft om geen beha te dragen? Wij zetten ze even op een rijtje.

Los in het hok, why not?

Lekker zonder beha

Vaak voelt het als een bevrijding als je na een lange dag eindelijk je bh uit kan doen. Beha's kunnen knellen, de bandjes zakken af, labels kriebelen, de beugel irriteert en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Goed nieuws voor de mensen die liever zonder beha de deur uit gaan! De Franse onderzoeker dr. Jean-Denis Rouillon heeft jarenlang onderzoek gedaan naar de effecten van het niet dragen van een bh. Het blijkt dat het niet dragen van een beha heel gezond is voor je borsten.

Hartstikke gezond

Het is namelijk beter voor je huid en borstweefsel en het kan rugklachten voorkomen. Doordat er geen bh tegen je huid schuurt, wordt de huid zachter als je een beha achterwege laat. Ook zou striae rond je borsten verminderen en de huid steviger worden. Daarbij komt ook nog dat een bh niet bevordelijk is voor de bloedcirculatie, en vrouwen die geen beha dragen kunnen vaak beter ademhalen en hebben minder last van hun rug. Dus zeg maar dag tegen die bustehouder!

Hangende borsten?

Veel vrouwen willen graag een beha dragen zodat de borsten meer gelift worden. Maar wie denkt dat borsten zonder bh heel erg hangen, heeft het mis! De tepels van vrouwen blijken namelijk jaarlijks 7 millimeter te worden gelift door het niet dragen van een beha. Je borstweefsel ontwikkelt zich namelijk meer, wat een liftend effect heeft.

Stap voor stap naar een bh-loos leven

Vrouwen met grote borsten zien misschien iets sneller op tegen het niet dragen van een beha, omdat het veel steun geeft. Durf je niet zonder bh naar buiten te gaan, probeer dan eerst eens op een vrije dag of op een thuiswerkdag om een keer geen bh te dragen. Niemand die het ziet. Gun je borsten wat bewegingsvrijheid en ervaar de voordelen van het niet dragen van een strakke beha. Free the boobs!

Bron: Margriet

Merel DuitGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden