Op deze manier verraadt je make-up of je een millennial of een Gen Z-er bent Beeld Getty Images
Op deze manier verraadt je make-up of je een millennial of een Gen Z-er bentBeeld Getty Images

Op deze manier verraadt je make-up of je een millennial of een Gen Z-er bent

Gen Z-ers steken nogal graag de draak met millennials. Draag je een zijscheiding en skinny jeans? Dan val je al meteen door de mand als millennial. Pinterest ontdekte dat de twee verschillende generaties ook qua make-op heel verschillende voorkeuren hebben.

Verschillen

Pinterest is een walhalla als je op zoek bent naar mooie plaatjes en inspiratie. Omdat het platform de leeftijd van de mensen en waar ze naar zoeken bijhoudt, kunnen ze een interessant inkijkje geven in de belevingswereld van millennials (geboren tussen 1981 en 1995) en Gen Z (geboren na 1996). Wat blijkt: niet alleen qua mode, maar ook qua make-up verschillen deze generaties nogal.

Wit of blauw?

Zo constateert Pinterest dat met name Gen Z geïnteresseerd is in witte eyeliner. Nadat Dua Lipa en Ariana Grande er mee werden gezien, werd in april acht keer meer gezocht naar witte eyeliner. Millennials daarentegen zoeken veel vaker naar blauwe eyeliner. Dat heeft vast te maken het feit dat een turquoise lijntje onder je ogen zo ergens rond de jaarwisseling hip was.

Bruine lippen

Bruin gekleurde lippen maakten dit jaar onder beide generaties een comeback. Maar zelfs hier zit tussen de millennials en Gen Z een belangrijke nuance. Millennials zochten in april negen keer vaker naar bruine lippenstift, terwijl Gen Z voornamelijk zocht naar bruin gekleurde lipgloss. Roze lipgloss is onder die jonkies een nóg grotere favoriet. Als generatie die niet de deur uit ging zonder een Juicy Tube in de tas kunnen we zeggen: wacht maar tot je genoeg ervaring hebt om te weten dat lipgloss uiteindelijk over je hele gezicht zit en niet lekker kust.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen

en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: HLN | Beeld: Getty

Susan DalstraGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden