Young woman standing in front of her closet choosing something to wear Beeld Getty Images
Young woman standing in front of her closet choosing something to wearBeeld Getty Images

Hoe kan je een miskoop voorkomen, deze vragen helpen je hierbij

Een kast vol kleding maar altijd het gevoel hebben dat je niks hebt om aan te trekken, voor iedereen wel herkenbaar. Nu langzaam de truien en winterjassen vervangen worden door de voorjaarscollectie in de winkels, is het belangrijk om jezelf de volgende vragen te stellen om een miskoop te voorkomen.

Vraag 1: Heb ik dit echt nodig?

Veel kleding die je tegenwoordig koopt heb je eigenlijk niet meer echt nodig. Als je een miskoop wil voorkomen is het belangrijk dat je goed nagaat of je het kledingstuk wel echt nodig hebt. Anders heb je kans dat het verdwijnt in je kast.

Vraag 2: Vind ík het echt leuk?

Bedenk altijd goed of je iets koopt omdat je het zelf leuk vindt of dat je iets koopt onder invloed van iemand anders. Bijvoorbeeld omdat je partner het leuk vindt of omdat je het op sociale media gezien hebt. Het is belangrijk dat jij je er goed in voelt.

Vraag 3: Is het een boete waard?

Een handige tip is als je jezelf bedenkt of je er extra voor wil betalen. Oftewel, is het een boete waard? Vind je het product zo leuk dat je er ook wat meer voor zou betalen of zou je het dan wegleggen?

Vraag 4: Werkt het gelijk?

Je hijst jezelf in een nieuwe broek en bedenkt, “Als ik dit of dat erbij koop dan kan het wel werken”. Dan wordt het vaak een miskoop. Als een kledingstuk gelijk goed zit is de kans groot dat je het veel gaat dragen.

Vraag 5: Heb ik dit al in mijn kast?

We hebben vaak de neiging om een bepaald product te kopen terwijl iets soortgelijks al in je kast ligt. Zou je een exemplaar dat je nu in je kast hebt er voor op willen geven? Dan mag het mee naar huis. Anders niet.

Bron: Koffietijd

Lotte HesselingGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden