Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Eten > YASS! Dit overheerlijke BBQ-gerecht met Tony’s Chocolonely en Licor 43 gaat viral

YASS! Dit overheerlijke BBQ-gerecht met Tony’s Chocolonely en Licor 43 gaat viral

YASS! Dit overheerlijke BBQ-gerecht met Tony’s Chocolonely en Licor 43 gaat viral

Barbecueën alleen voor vlees? Hell no! Wie een beetje creatief is, weet dat de outdoor grilltactiek voor veel meer dan alleen een lappie vlees te gebruiken is. Neem nou slagerij Aad van Eijk uit Voorschoten. Zij zetten een barbecuerecept met banaan, Tony’s Chocolonely én Licor 43 online en gaan compleet viral.

Simpel toetje

Het recept luidt als volgt: snij de banaan open, prop er zoveel mogelijk Tony Chocolonely karamel-zeezout en een scheutje Licor 43 in, grill het geheel 10-15 minuten en tada: je hebt een heerlijk toetje. Loopt jou het water ook al in de mond?

Viral toetje

Blijkbaar waren we met z’n allen op zoek naar een toetje als deze, want het recept is inmiddels meer dan 100 keer gedeeld en heeft duizenden reacties gekregen. Carla van Eijk, die samen met haar haar broer de slagerij heeft overgenomen van haar vader, legt uit: ‘We zijn dan wel slagers, maar drie gangen van de barbecue met alleen vlees is ook voor ons iets too much. Ik had al wat recepten voorbij zien komen met banaan, marshmallows en likeuren. Eigenlijk heb ik twee van mijn lievelingsingrediënten in de banaan gesopt: Tony’s melk karamel-zeezout en Licor 43. Supersimpel, maar o zo lekker.’

Carla en haar broer hadden het succes van het recept totaal niet verwacht. ‘Op Instagram Stories deelden we de ‘banaanfoto’ en kregen we veel reacties. Dus dacht ik, ik post het recept ‘ff online’. Nu een week later komen nog steeds de berichtjes binnen! Zelfs toen koningin Máxima ons bedrijf bezocht, gingen we niet viral, haha!’ Benieuwd naar andere recepten van Slagerij Aad van Eijk? Volg ze hier op Facebook.