Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Eten > Zitten er meer calorieën in een oliebol mét of zonder rozijnen?

Zitten er meer calorieën in een oliebol mét of zonder rozijnen?

Zitten er meer calorieën in een oliebol mét of zonder rozijnen?

Ben jij ook gek op oliebollen? Of je ze nu haalt bij een kraampje of gezellig thuis maakt; een oliebol gaat er aan het eind van het jaar altijd wel in. Flair zocht voor je uit hoeveel calorieën de bekende eindejaarssnacks eigenlijk bevatten.

Calorieën

Een oliebol zonder rozijnen van 75 gram bevat 135 calorieën. Neem je een oliebol gevuld met rozijnen of krenten? Dan kun je rekenen op 167 calorieën per 75 gram. Als je zelf thuis oliebollen maakt, kun je hier dus handig op inspelen door kleinere oliebollen te maken dan gemiddeld. Houd je van een beetje poedersuiker op je oliebol? Ga dan uit van 30 calorieën per oliebol van 75 gram extra.

Bovengenoemde cijfers zijn gemiddeldes. Per oliebol kunnen het aantal calorieën verschillen. Dat hangt onder andere af van de bereidingswijze en de precieze ingrediënten. Wil je zeker weten wat je eet? Dan is de beste optie om lekker zelf oliebollen te maken. Een leuke decemberactiviteit voor het hele gezin!

Lees ook
Oei! Zoveel calorieën zitten er in een glas rode wijn

Appelsnacks

Niet alleen oliebollen liggen traditiegetrouw op een schaal de 31e. Ook snacks gevuld met appel horen hierbij, zoals appelbeignets en appelflappen. Dat klinkt in ieder geval al een stuk gezonder dan ‘een bol van olie’. Maar is dat ook echt zo?

De bekende appelbeignet is gemiddeld per 55 gram goed voor zo’n 100 calorieën. Ook de appelbol is een relatief goede keuze. Die bevat 196 calorieën per 100 gram. De appelcarré of appelflap kun je het best links laten liggen wanneer je op de lijn let. Per 110 gram is een appelcarré goed voor 350 calorieën. Een appelflap bevat per 100 gram zelfs 400 calorieën. Maar ja. Ogen dicht en lekker van genieten, deze jaarwisseling.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: InfoNu | Beeld: GettyImages