Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Eten > Wat gebeurt er met het overgebleven gebak na een uitzending van ‘Heel Holland Bakt’?

Wat gebeurt er met het overgebleven gebak na een uitzending van ‘Heel Holland Bakt’?

Wat gebeurt er met het overgebleven gebak na een uitzending van ‘Heel Holland Bakt’?

Sinds afgelopen week kunnen we elke zaterdagavond genieten van een nieuw seizoen van Heel Holland Bakt. De mooiste en lekkerste taarten en andere baksels komen voorbij. Maar dan nu de vraag der vragen: wat gebeurt er met al dat heerlijke overgebleven gebak? Wij willen best even langskomen om alles op te eten… 

Lekkerste gebak

De redactie van FavorFlav vroeg dit aan Corina Schoonen. Zij werd vierde in het tweede seizoen van het populaire bakprogramma. “Tot de jury je baksel heeft geproefd, wordt het gekoeld. Daarna wordt het lekkerste baksel – dat is niet altijd het winnende baksel – door de hele ploeg opgegeten.” Oeeh interesting! Er staan emmertjes met vorken klaar zodat ‘iedereen direct kan aanvallen’, vertelt Corina.

Het lekkerste gebak wordt dus opgegeten door het hele team. Dat hoeft dus niet per se de winnende taart te zijn. Corina legt uit: “Wie wint hangt van meer factoren af; heb je je aan de opdracht gehouden? Hoe mooi is ‘ie afgewerkt? Er zijn per opdracht wel vijf tot zeven verschillende punten. Lekker is daar maar één van.” Corina vertelt ook aan FavorFlav dat ieder zijn eigen baksel mee naar huis neemt. Ook werd er weleens geproefd of onderling geruild.

Lees ook
Bakken maar: op deze datum komt er een nieuw seizoen van Heel Holland Bakt

Geheimpjes

Als iedereen iedere keer een taart mee naar huis neemt, kom je dan niet kilo’s aan? Dat vroeg de redactie van FavorFlav zich ook af en ze stelden deze vraag aan Corina. “Nou, dat valt wel mee. In tegendeel: je bent de hele tijd zo druk bezig dat je niet moet vergeten genoeg te eten en drinken.”

Tot slot verklapt ze een geheimpje over de afwas. “Die wordt gedaan door de ‘runners’, een soort assistenten op de set. Naast je werkeiland staat een kratje, daar doe je je spullen in en die wordt ieder halfuur opgehaald, afgewassen en weer teruggebracht.” Handig! Wij willen ook wel een ‘runner’ thuis.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: FavorFlav | Beeld: Omroep MAX, Roland J. Reinders