Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Eten > Vijf dingen die je niet wist over snoep

Vijf dingen die je niet wist over snoep

Vijf dingen die je niet wist over snoep

Wist je dat Kokindjes per ongeluk zijn ontstaan? En dat er voor de drop van Katja geen dierlijke gelatine wordt gebruikt? Je leest het in dit lekkere feitenlijstje.

  • Apekoppen zijn de best verkochte snoepjes van Katja. Dat vinden wij niet zo gek. Want wie het bij één zwart-gele Apekop weet te houden, verdient wat ons betreft applaus. Op nummer twee staan Yoghurtgums, de derde plek wordt ingenomen door de Biggetjes.
  • Het hele assortiment van Katja is honderd procent veggie, er is voor de snoepjes geen dierlijke gelatine gebruikt.
  • Drop was vroeger altijd hard, maar door een foutje kwam het zacht uit de productie. Een geluk bij een ongeluk, want zo zijn Kokindjes geboren.
  • Sinds begin mei ligt er een nieuw snoepje van Katja in de schappen. Kijk maar uit dat je je niet het Apezuur schrikt, want deze neefjes van de Apekop zijn allesbehalve zoetsappig. Ze hebben een bananensmaak, gecombineerd met aardbei, zwarte bes, sinaasappel, appel, kers en citroen.
  • Het hele assortiment van Katja wordt gemaakt met natuurlijke kleur- en smaakstoffen. Dertig jaar geleden was Katja de eerste snoepfabrikant die hierop overging.