Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Eten > Van Mojito tot Pornstar Martini: waar komen al die cocktailnamen vandaan?

Van Mojito tot Pornstar Martini: waar komen al die cocktailnamen vandaan?

Van Mojito tot Pornstar Martini: waar komen al die cocktailnamen vandaan?

Lekker hoor zo’n cocktaildrankje, heerlijk genieten. Maar tijdens het bestellen van je drankje vraag je je toch iets af. Hoe zijn ze op de naam ‘Mojito’ gekomen? We hebben het antwoord voor je. 

Mimosa

De Mimosacocktail is eigenlijk heel simpel vernoemd naar een plant. De mimosaplant met oranje-gele bloemen, dezelfde kleur als de cocktail. Het drankje bestaat uit champagne en sinaasappelsap. Dat wordt proeven!

Sidecar

Het cocktaildrankje ‘Sidecar’ heeft nogal een geschiedenis met zijn naam. De naam komt van een Amerikaanse legerofficier uit de Eerste Wereldoorlog in Parijs. Hij heeft het drankje bedacht en omdat hij vaak rondreed in een motor met zijspan heet het ‘Sidecar’. De cocktail bestaat uit citroensap, sinaasappellikeur en cognac.

Piña Colada

Piña Colada is een minder moeilijke om te raden. De cocktail heeft een Spaanse naam en betekent ‘gezeefde ananas’. Drie keer raden welk ingrediënt er in de Piña Colada zit.

Mai Tai

De cocktail Mai Tai is Tahitiaans voor ‘leuk’, maar is origineel bedacht door een bar in Californië in de jaren ’40. Als je niet vrolijk wordt van déze cocktail, dan weten we het ook niet meer.

Manhattan

De Manhattancocktail is bedacht door de moeder van de Britse eerste minister Winston Churchill. Haar naam was Lady Randolph en ze had een groot feest gegeven in de Manhattan Club New York en toen vond ze deze cocktail uit. Dat was in 1800, maar mensen zeggen dat het drankje toch al eerder bestond.

Margarita

De Margaritacocktail is een Spaans woord voor ‘madeliefje’. Hoe lief is dat? De cocktail lijkt een beetje op de ‘Tequila Daisy‘, maar net ietsjes anders. Sommige denken dat de cocktail is vernoemd naar bekende sterren zoals Margarita Henkel (dochter van een Duitse ambassadeur), Peggy Margaret Lee (zangeres) of Marjorie King (Broadway-danseres).

Lees ook:
Recept: met deze zelfgemaakte cocktail begin je 2022 zónder kater

Daiquiri

Daiquiri is bedacht door een Amerikaanse mijnwerker tijdens de Spaans-Amerikaanse oorlog. Er was geen gin meer, maar wel rum. Dus creëerde hij de cocktail Daiquiri in het plaatsje ‘Daiquiri’ in Cuba.

Mojito

De cocktail Mojito lijkt een beetje op Daiquiri. Ze bevatten allebei rum en en hebben een Cubaanse naam. Althans, Mojito lijkt op het woord ‘mojo’ en dat is een Cubaanse saus van citrusfruit. Dat lijkt dus wel op de Mojito.

Bellini

De Bellini klinkt best wel Italiaans, dus zou die vanuit Italië moeten komen. En dat klopt, want de Bellini komt uit een bekende bar ‘Harry’s Bar’ uit Venetië. De bedenker heet Giuseppe Cipriani en vernoemde de cocktail naar de schilder Giovanni Bellini, omdat de kleuren van de cocktail hem deden denken aan de schilderijen van deze beroemde schilder.

Pornstar Martini

En dan zijn we nu aangekomen bij de naam waar we het meest nieuwsgierig naar zijn: ‘De Pornstar Martini’. De reden erachter is heel simpel. De bedenker van de cocktail, Douglas Ankrah, had het drankje speciaal gemaakt voor pornosterren. De Martini werd zo bekend dat iedereen hem ging drinken en is uiteindelijk de populairste cocktail van de 21e eeuw geworden. Hij bedacht de cocktail in 2002 bij The Townhouse Bar in Londen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Beautify, Cocktaillab | beeld: GettyImages