Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Eten > TikTok-hack: zo haal je makkelijk de witte, harde pees uit je kipfilet

TikTok-hack: zo haal je makkelijk de witte, harde pees uit je kipfilet

TikTok-hack: zo haal je makkelijk de witte, harde pees uit je kipfilet

Weer een TikTok-hack die jouw leven een stukje makkelijker maakt. Een TikTokker laat namelijk zien hoe je makkelijk de witte, harde pees uit je kipfilet haalt. En we verklappen alvast: het is echt heel makkelijk. Een kind kan de was, uhm kip, doen.

Vork en keukenpapiertje

Als je de pees probeert weg te snijden met een mes gaat er veel vlees verloren. Wanneer je de pees laat voor wat het is, wordt ie hard tijdens het bakken. En dat is niet lekker in je uiteindelijke gerecht. Gelukkig is ook voor dit ‘probleem’ een hack te vinden op TikTok. Je hebt een vork nodig en een keukenpapiertje, that’s it.

Lees ook
Nieuwe beautyhack op TikTok: werkt tape op je voorhoofd tegen rimpels?

TikTok-hack

Het werkt als volgt: met het keukenpapiertje houd je het uiteinde van de pees vast. Dit zorgt ervoor dat je grip hebt op de gladde pees. Daarna pak je de vork en doe je de pees tussen de tanden van de vork. Vervolgens trek je aan de pees. De vork druk je de andere kant op. Op deze manier komt de gehele witte pees uit het stuk kip, zonder dat er kip verloren gaat. Easy peasy!

Snap je het nog niet helemaal? Bekijk dan onderstaande TikTok-video van @mandyklentz.

@mandyklentz Best cooking hack ever! #cookinghacks #tiktokmoms #itsdinnertime #cookingontiktok #lifehack #momsoftiktok #whatsfordinner #waitforit #fyp ♬ original sound – Mandyklentz

 Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Kookfans | Beeld: Getty Images