Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Eten > Slappe komkommer? Zo blijft-ie knapperig

Slappe komkommer? Zo blijft-ie knapperig

Slappe komkommer? Zo blijft-ie knapperig

Pak je die komkommer die al een paar dagen in je koelkast ligt, is-ie hartstikke slap. Bummer! Want als je het slim aanpakt, kan je komkommer na een week nog knapperig en smaakvol zijn. Hoe? Zo!

[RECENT_POSTS]

  1. Maak ‘m schoon Net een verse komkommer gekocht? Haal (het eventuele) folie eraf en was ‘m. Zie je al kleine plekjes of vlekken? Verwijder ze meteen met een mesje.
  2. Water is not done Wassen is goed, maar leg een komkommer niet nat in de koelkast. Van te veel water wordt groente sneller slecht. Door de komkommer in een schone doek of keukenpapier te wikkelen, vermijd je condensatie of vocht. Dat geldt ook voor bladgroenten, kruiden en andere kwetsbare groenen die je in de koelkast bewaart.
  3. Zakje erom Nadat je de komkommer in een doek hebt gewikkeld, kun je ‘m extra beschermen door er een plastic zakje omheen te doen. Die hoef je niet af te sluiten – luchtdoorstroming is zelfs goed -, maar helpt om de komkommer te beschermen tegen ethyleengas dat andere groenten en fruit in de koelkast produceren. Ethyleengas versnelt het rijpingsproces. Vooral komkommers zijn gevoelig voor ethyleen, wat onder andere wordt geproduceerd door abrikozen, avocado, banaan, meloen, tomaten, perzik en peren.
  4. Lekker fris Komkommer in de  koelkast bewaren is prima, maar leg ‘m niet in het koudste deel, zoals de achterkant van de koelkast. De groentela is natuurlijk wel een geschikte plek.
  5. Bewaren Heb je een halve komkommer over? Gebruik folie om het aangesneden deel te bedekken en bewaar ‘m in je koelkast.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomeraanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Bron HLN.be | Beeld Sanoma Beeldbank