Zo’n portie vrolijkheid op je bord, perfect voor deze lentedagen! En deze kleurrijke rijstnoedelsalade is nog vegan ook.
Voor twee tot drie personen
Bereidingstijd: twintig minuten
Benodigdheden
Voor de noedels:
- ¼ rode kool
- 250 g rijstnoedels
- citroensap
Voor de saus:
- 3 el sojasaus
- 2 tl geroosterde sesamolie
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 el agave-siroop
- 1 tl gember, fijngehakt
- sap van 1 limoen
- 1 el sambal oelek
Verder nodig:
- 1 komkommer, in plakjes
- 1 rode chilipeper, in plakjes
- 1 blok gerookte tofu à 200 g
- 1 winterwortel, in dunne reepjes
- 2 el geroosterd sesamzaad voor de saus
- 100 g gezouten pinda’s, grof gehakt
- koriander, grof gehakt
- gekleurde chilipeper, in ringetjes
Bereiding van de rijstnoedelsalade
Maak unicornnoedels door de rode kool in een pan te leggen en water toe te voegen zodat deze onderstaat. Breng aan de kook en kook tot het water diep blauwpaars is. Vang het vocht op en week de noedels twee tot vier minuten in het warme rodekoolwater totdat ze blauw en zacht zijn. Giet ze af in een zeef en spoel de noedels af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken en maak een deel roze door er citroensap over te sprenkelen.
Meng de ingrediënten voor de saus in een grote kom. Meng vervolgens de rijstnoedels, komkommer, chilipeper, gerookte tofu, wortel en sesamzaad met de saus. Garneer met de pinda’s en koriander en eventueel chilipeper.
Comfortfood
In het kookboek Vegan soul food geeft Jason Tjon Affo het begrip comfortfood een heel nieuwe betekenis. De zestig kleurrijke recepten (met natuurlijke kleurstoffen) zijn een lust voor het oog én de smaakpapillen. Daar word je toch blij van? € 22,99 Becht
Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.