Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Eten > Paniek door schaarse zonnebloemolie? Dit zijn de vele alternatieven

Paniek door schaarse zonnebloemolie? Dit zijn de vele alternatieven

Paniek door schaarse zonnebloemolie? Dit zijn de vele alternatieven

Misschien gebruik je het veel of misschien helemaal niet. Toch moeten we er allemaal aan geloven: de zonnebloemolie is schaars. Veel supermarkten voeren het beleid van één fles per klant. Hamsteren is echt niet nodig. Er zijn namelijk genoeg fijne alternatieven voor zonnebloemolie. 

Frituren

Er is tegenwoordig genoeg keus in het schap der oliën. Dus geen paniek, zonder zonnebloemolie red je het makkelijk. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor rijstolie. Dat heeft een hoger rookpunt en een zuivere consistentie. Hierdoor is deze olie geschikt om mee te frituren.

Ook kun je olijfolie gebruiken om te frituren. Wel wordt dan aangeraden om te kiezen voor een milde variant, niet de extra vierge.

Lees ook
Hester: ‘Eén fles zonnebloemolie: klanten worden behandeld als kleuters, maar wél volledig terecht’

Alternatieven

De keuze is reuze. Je kunt namelijk ook nog kiezen voor kokosolie, ghee, avocado-olie, arachide-olie én koolzaadolie. Vooral arachide- en koolzaadolie zijn topvervangers voor zonnebloemolie. Let wel op: arachide-olie is gemaakt van pinda’s en dat proef je. Als je daar niet van houdt, kun je beter een andere variant kiezen.

Koolzaadolie heeft ook een andere smaak dan ‘reguliere’ oliën. Wat wel een bijkomend voordeel is: koolzaadolie is laag in verzadigde vetten, waardoor ’t een stuk minder ongezond is.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: FavorFlav | Beeld: Getty Images