Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Eten > Fun fact: waarom paaseitjes altijd verwikkeld zitten in aluminiumfolie

Fun fact: waarom paaseitjes altijd verwikkeld zitten in aluminiumfolie

Fun fact: waarom paaseitjes altijd verwikkeld zitten in aluminiumfolie

Het is bijna Pasen en dat betekent: paaseitjes! Je hebt ze hoogstwaarschijnlijk in de kast liggen of op tafel staan in een schaaltje. Heerlijk! Paaseitjes zitten altijd verwikkeld in aluminiumfolie en dat heeft een reden. Die reden vertellen wij je hieronder. 

Het succes van aluminiumfolie

Zo’n 110 jaar geleden werd aluminiumfolie uitgevonden door een Zwitserse man genaamd Robert V Neher. Hij kwam met het idee om aluminium samen te persen tot dunne velletjes. Et voilà, aluminiumfolie was geboren. En het werd meteen razend populair. Aluminiumfolie beschikt namelijk over de ideale kwaliteiten om voeding te bewaren. Slechts een jaar nadat het werd uitgevonden gebruikte het bekende chocolademerk Toblerone het al om hun chocolade te verpakken.

Lees ook
Snack attack: zoveel paaseitjes moet je eten om één kilo aan te komen

Slechte smaak

Na Toblerone volgden dus ook de paaseitjes. Die worden al sinds hun bestaan stuk voor stuk verpakt in gekleurd aluminiumfolie. En dat is niet alleen om de smaak aan te geven, maar het beschermt de eitjes ook tegen temperatuurwisselingen. Schommelingen in temperatuur zorgen er namelijk voor dat de cacaoboter in de eitjes verandert van structuur. Daardoor wordt de smaak van de eitjes minder. Vooral witte chocolade verliest zijn smaak snel bij verandering in temperatuur.

Superhandig dus, die aluminiumfolie. Alleen niet zo goed voor het milieu. Het kost namelijk veel energie om te maken en het kan niet gerecycled worden. Een dingetje dat fabrikanten nog aan het uitzoeken zijn.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: Getty Images