Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Eten > Oranje boven: dit wordt hét drankje van 2022

Oranje boven: dit wordt hét drankje van 2022

Oranje boven: dit wordt hét drankje van 2022

De oranje trend zet door! Het zomerdrankje van 2021 was Aperol Spritz. Forbes verwacht dat oranje wijn het drankje van 2022 gaat worden. Wij vroegen ons af wat oranje wijn is en hoe het smaakt, lees mee!

Proces

Heb jij al eens oranje wijn gedronken? Je verwacht het misschien niet, maar ook oranje wijn wordt gemaakt van witte druiven. Wijnconnaisseur Iphy legt het proces aan Het Laatste Nieuws uit: “Oranje wijn wordt gemaakt door hetzelfde proces als rode wijn, maar dan toegepast bij witte druiven. Bij witte wijn worden de witte druiven geperst en wordt het sap meteen gescheiden van de schillen, de pitten en de steeltjes. Bij rode wijn blijft het sap even macereren, of weken, met de schillen, pitten en steeltjes. Als je dat proces toepast bij witte druiven, krijg je dus orange wine. Letterlijk, want het sap krijgt een geel tot oranje kleur.”

Lees ook
Hoe gedraag jij je na een paar drankjes? Dit zegt je sterrenbeeld

‘Beetje bitter’

De smaak van de wijn heeft niets weg van witte of rode wijn. “De schillen en pitten beïnvloeden het smaakpatroon omdat ze tannines afgeven. In rode wijn zitten ook tannines, maar ik vergelijk het met de tannines in thee. Wanneer je een tas koude thee drinkt, krijg je een droog, zacht samentrekkend gevoel in je mond. Een beetje bitter. Maar oranje wijn kan ook heel verfrissend zijn. Fruitig. Kruidig. Aromatisch. Veel voller en intenser van smaak.” Klinkt heerlijk, wij gaan gauw een flesje van deze oranje alcoholische drank kopen!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: Getty Images