Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Eten > Op deze leeftijd drink je de meeste alcohol

Op deze leeftijd drink je de meeste alcohol

Op deze leeftijd drink je de meeste alcohol

Toen we 18 waren, konden we wellicht wat meer aan qua alcoholische drankjes dan nu, dat merken we maar al te goed aan de brakke ochtenden. Blijkbaar passen we de hoeveelheid alcohol aan op onze leeftijd, blijkt uit een nieuw Brits onderzoek. Op welke leeftijd drinken we eigenlijk het meest in ons leven?

Alcohol

Het zal je wellicht verbazen, maar het magische getal waarop wij vrouwen het meeste drank naar binnen gooien is 40! We bouwen het vanaf ons 18e rustig op vanaf zo’n drie drankjes tijdens een avondje uit tot een glaasje of vijf rond ons 40e levensjaar. De leeftijd ligt bij mannen echter een stuk lager. Rond hun 25e pieken zij wat betreft hun alcoholconsumptie, en hoe! De heren slaan dan gerust 22 drankjes achterover tijdens een avondje stappen.

Lees ook
Très bien: wie alcohol drinkt, spreekt een tweede taal gelijk een stuk beter

Leeftijd

Uit het onderzoek bleek ook dat jonge mensen minder vaak drinken dan ouderen. Het gemiddelde aantal drankjes per avond daalt met het ouder worden, het aantal momenten dat er alcohol wordt gedronken stijgt juist alleen maar. De reden? Volgens de onderzoekers kun je hoe ouder je wordt minder drank aan (balen!), maar heb je dan wel vaker de gelegenheid een alcoholisch drankje te nemen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Biomedcentral | Beeld: iStock