Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Eten > Oeps, foutje: oliebollenmix van Koopmans mist cruciaal ingrediënt

Oeps, foutje: oliebollenmix van Koopmans mist cruciaal ingrediënt

Oeps, foutje: oliebollenmix van Koopmans mist cruciaal ingrediënt

Oliebollen zijn natuurlijk onmisbaar bij oud en nieuw. Veel mensen gaan naar een oliebollenkraam om een paar verse bollen te halen, andere mensen gaan thuis aan de slag met een oliebollenmix. Maar pas op! Er is een oliebollenmix van Koopmans in omloop die een essentieel ingrediënt mist. 

Oliebollenmix

De perfecte oliebol heeft een krokante buitenkant en een luchtige binnenkant. Niemand wordt vrolijk van een kleffe, taaie oliebol. Maak je de oliebollen lekker zelf? Pas dan op als je een bakmix hebt gekocht van Koopmans. Het bedrijf liet gisteren weten dat er een aantal oliebollenmixen in omloop zijn die geen gist bevatten. En gist is best wel belangrijk als je wilt dat je oliebollendeeg gaat rijzen en zo lekker luchtig wordt.

Gelukkig zit er in 99 procent van de oliebollenmixen wél gist, zegt Koopmans. Alleen de oliebollenmixen met een houdbaarheidsdatum tot 03-02-2022 en met productiecode L212447 zijn niet goed, omdat het gist mist. Je wordt niet ziek door het gebrek aan gist, maar “u kunt er geen echte oliebollen mee bakken”, laat Koopmans weten. “Het beslag zal niet rijzen en wij adviseren u om dit product niet te gebruiken.”

Lees ook
De foodtrend van dit jaar: oliebollen met limoncello (en hier scoor je de lekkerste van het land)

Geen paniek

Mocht je een mix zonder gist in je bezit hebben, geen paniek. Stuur een foto van de bovenkant van de verpakking op naar Koopmans en je krijgt je geld terug. Mocht je nog steeds oliebollen zelf willen bakken, ga dan gauw naar de supermarkt om een nieuw pak te kopen. Zo ben je nog net op tijd om met oudjaarsdag te genieten van een paar lekker verse oliebollen!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NOS | Beeld: Getty Images