Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Eten > Net als bij de film: met dit trucje heb je altijd perfect gepopte popcorn

Net als bij de film: met dit trucje heb je altijd perfect gepopte popcorn

Net als bij de film: met dit trucje heb je altijd perfect gepopte popcorn

Vergeet magnetronpopcorn of een kant-en-klare zak. Dat kan allemaal veel lekkerder. Wij vertellen je een trucje waardoor jij altijd kan genieten van perfect gepopte popcorn. Net als bij de film, ik wil het!

Maïs in de pan

Je hebt een pan nodig en héél véél olie. Vul de grootste pan die je hebt met lekker veel olie. De hele bodem moet goed bedekt zijn en de olie moet net omhoog kruipen langs de zijkant van de pan.

Vervolgens ga je de pan vullen met maïs, zodat ’t net boven de olie uitkomt. Dan leg je een glazen deksel op de pan en draai je het vuur lekker hoog. Je hoeft verder niks te doen. Wacht totdat de maïs popt en helemaal aan de bovenkant van de pan zit.

Lees ook
Popcorn erbij en bingen maar: dit zijn de tien beste series op HBO Max

Perfect gepopte popcorn

Het is tijd om de bovenste popcorn uit de pan te gieten. De deksel mag er weer op en dan: schudden. Zo valt de ongepopte maïs naar beneden om alsnog te poppen en de onderste popcorn wordt niet zompig door de olie. Dit hele proces herhaal je een paar keer totdat alle popcorn klaar is. Na een paar minuten mag het vuur ook iets lager; je wilt niet dat alles verbrandt.

De popcorn die uit de pan komt, breng je meteen op smaak. Met zout of suiker, jouw keus! Je moet het even onder de knie krijgen, maar wedden dat je dan nooit meer naar magnetronpopcorn neigt?

Wij zien alleen maar voordelen: door de hoeveelheid olie wordt de popcorn heerlijk knapperig. Door het proces van afgieten en schudden is er ook nauwelijks ongepopte maïs. Ideaal!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: FavorFlav | Beeld: Getty Images