Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Eten > Menu van de dag: Vispakketje met geplette krieltjes en gremolata

Menu van de dag: Vispakketje met geplette krieltjes en gremolata

Menu van de dag: Vispakketje met geplette krieltjes en gremolata

Lekker en vers koken voor een gezin – zonder dat je uren in de keuken staat of steeds hetzelfde eet – lijkt soms onmogelijk. Dit doordeweekse recept is echter allerminst doorsnee.

Recept: Vispakketje met geplette krieltjes en gremolata

Voor 2 personen

Benodigdheden

  • 400 g krieltjes
  • 2 handen babyspinazie
  • 1 kleine courgette, in stukken
  • extra vierge olijfolie
  • peper en zout
  • 250 g (2 filets) roodbaars of andere vis
  • 2 tl kappertjes
  • 15 g platte peterselieblaadjes, fijngehakt
  • zeste van 1 bio-logische citroen
  • ½ teentje knoflook, tot moes geplet

Lees ook
Gloeiende, gloeiende…: Franse plaattaart met tomaten, mosterd en dragon

Bereiding

Verhit de oven voor op 200°C. Kook de krieltjes in 15-20 minuten gaar in gezouten water. Spreid een groot vel bakpapier uit over je werkvlak. Leg de helft van de spinazie in het midden van het vel (volg de vorm van de vis).

Leg er dan de helft van de courgettestukjes op. Besprenkel met olijfolie en peper en zout. Leg er een stuk vis bovenop en besprenkel ook met olijfolie en peper en zout. Werk af met de kappertjes. Doe hetzelfde met de overige groenten en de andere visfilet.

Breng de langste zijden van het bakpapier bij elkaar en vouw dicht. Bind de uiteinden met (keuken)touw vast (of plooi ze dicht en sla er enkele nietjes in). ’t Belangrijkste is dat je ervoor zorgt dat de stoom, die zich tijdens het garen in het pakketje opbouwt, niet kan ontsnappen.

Afhankelijk van de dikte van de filet gaar je de vis 10-20 minuten in de oven. (Dunne visfilets zoals roodbaars hebben ongeveer 10 minuten nodig, dikkere visfilets zoals een kabeljauwhaasje of zalm 15-20 minuten.)

Maak ondertussen de gremolata door de peterselie met de citroen-zeste, knoflook en een flinke scheut olijfolie te mengen. Breng op smaak met peper en zout. Giet de aardappelen af.

Prak ze met een vork een beetje plat en meng ze met de gremolata. Scheur de vispakketjes open en serveer ze samen met de gremolata-krieltjes.

Easy peasy

Ook last van dat dagelijkse wat-gaan-we-eten? Elke dag vers koken kán snel en efficiënt, zonder aan smaak in te boeten, dat bewijst dit leuke kookboek wel!

€ 14,99, carreraculinair.nl

Dit is een Culi uit Flair. De rest van de recepten lees je in Flair 17-2022. Deze ligt van 27 april t/m 3 mei in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier