Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Eten > Mega vega: yakisoba met teriyakisaus

Mega vega: yakisoba met teriyakisaus

Mega vega: yakisoba met teriyakisaus

Plantaardig eten is goed voor jou, heel goed voor de aardbol en fantastisch voor je smaakpapillen. Probeer dit recept maar.

Recept: Yakisoba

Voor 4 personen. Glutenvrij als je 100% soba gebruikt en shoyu vervangt door tamari.

Bereidingstijd: 30 minuten

Benodigdheden voor de yakisoba

  • 150 g sobanoedels
  • 1 el sesamolie
  • 1 ui, in dunne halvemaantjes
  • 1 teentje look, geplet en fijngesneden
  • ¼ rood pepertje, in ringe-tjes
  • snufje fijn wit zeezout
  • 10 verse shiitakes, harde stelen verwijderd, in reepjes 
  • kleine wortel, in lucifers gesneden
  • 10 bladeren van een grote Chinese kool, in reepjes van 1 cm, wit en groen gescheiden
  • 5 lente-uitjes, fijngesneden, zowel het wit als het groen

Benodigdheden voor de teriyakisaus

  • 2 el gembersap
  • 2½ el rijststroop
  • 5 el shoyu
  • 6 el appelsap (niet te zoet, eerder zoetzuur)
  • 2 el geroosterde sesamolie
  • 1½ el rijstazijn

Lees ook
Op de Javaanse tour: gefrituurde aubergine met limoensambal

Bereiding

Breng ruim water aan de kook en kook de sobanoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel ze goed af onder koud water. Meng ondertussen alle ingrediënten voor de saus.

Verwarm de sesamolie in een grote pan of wok en sauteer de ui, look en het pepertje. Voeg een snufje fijn wit zeezout toe. Zo geeft de ui het vocht vrij en hoef je geen olie toe te voegen om aanbranden te voorkomen.

Voeg de shiitakes, de wortel en de hardere witte reepjes Chinese kool toe en sauteer 3 minuutjes. Voeg indien nodig een scheutje water toe om aanbranden te voorkomen. Leg de sobanoedels op de groenten in de pan en daarbovenop de groene reepjes Chinese kool.

Giet de saus over de noedels en de groenten en sluit de pan met een deksel. Laat alles zo’n twee minuten stomen. Neem het deksel van de pan en voeg de lente-ui toe. Meng de saus, noedels en groenten goed.

Dit is een Culi uit Flair. De rest van de recepten lees je in Flair 21-2022. Deze ligt van 25 mei t/m 31 mei in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier