Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Eten > Lekker om te proberen: tortillabowls met gegrilde crispy mais en koriander-limoensaus

Lekker om te proberen: tortillabowls met gegrilde crispy mais en koriander-limoensaus

Lekker om te proberen: tortillabowls met gegrilde crispy mais en koriander-limoensaus

Heb je nog kookinspiratie nodig voor vanavond? Met dit recept maak je heerlijke kleurrijke tortillabowls! De gegrilde maïs en frisse koriander-limoensaus maken dit gerecht perfect voor de zomer. Neem de bowls mee naar een gezellige picknick of eet het gerecht ’s avonds in de tuin of op je balkon. Dat wordt genieten! 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 tortillawraps  
  • 2 avocado’s, in plakjes  1 blik (300 g) Bonduelle Zwarte Bonen, uitgelekt en afgespoeld 
  • 1 blik (300 g) Bonduelle Crispy Maïs, uitgelekt en afgespoeld 
  • 300 g zilvervliesrijst  250 g cherrytomaten,  gehalveerd 
  • 2 el Mexicaanse kruidenmix 
  • olijfolie 
  • zout en peper 
  • 2 limoenen, het sap  200 g (plantaardige)  crème fraîche  
  • 5 g koriander, fijngesneden 

Lees ook
Het is Jackfruit Day: volkoren quesadillas met jackfruit reepjes en mangosalsa

Bereidingswijze 

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. 
  2. Begin met de tortillakommen. Smeer met  een kwastje een dun laagje olijfolie op één  kant van de tortilla en leg deze vervolgens  met de besmeerde kant naar beneden in  een ovenbestendige kom of bakvorm. Duw de randen wat aan zodat er een kom-vorm ontstaat. Herhaal dit voor de overige tortilla’s. Bak de tortilla’s 7 minuten in een  voorverwarmde oven en laat ze vervolgens  afkoelen totdat ze hard zijn geworden.
  3. Meng de ingrediënten voor de koriander limoensaus in een kom. Proef en breng  op smaak met zout en peper. Bewaar wat koriander en limoen voor de garnering.
  4. Bereid ondertussen de rijst volgens de  instructies op de verpakking. Verlaag de temperatuur en voeg de Mexicaanse  kruidenmix en de zwarte bonen toe. Roer goed door en verwijder van de warmtebron.
  5. Voeg royaal peper toe aan de maïs en grill deze 8-10 minuten in een koekenpan op  middelhoge temperatuur. 
  6. Verdeel de tortillakommen over de borden  en vul ze met de rijst, cherrytomaten, maïs  en avocado. Maak het af met de koriander limoensaus. Garneer eventueel met de overgebleven koriander en limoen. Serveer  direct.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron & Beeld: The Green Food Lab