Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Eten > Lekker recept bij warm weer: koolrolletjes met quinoa en sticky kip

Lekker recept bij warm weer: koolrolletjes met quinoa en sticky kip

Lekker recept bij warm weer: koolrolletjes met quinoa en sticky kip

Wat moet je koken met deze tropische temperaturen? Lekker licht en fris is altijd goed. Dit recept met koolrolletjes en sticky kip past perfect bij warm weer!

Lekker recept bij warm weer

Koolrolletjes met quinoa & sticky kip

Bereidingstijd: 45 minuten + 30 minuten marineren

Dit heb je nodig (voor 8 rolletjes)

• 300 g kipfilet of 8 kiphaasjes
• 1 el ketjap manis
• 2 el zoete chilisaus
• 2 el sinaasappelsap
• 1 teentje knoflook, fijngehakt
• ½ tl komijnpoeder
• ½ tl paprikapoeder
• ½ el donkere sesamolie
• olie om in te bakken
• 2 el geroosterde sesamzaadjes
• 100 g (rode) quinoa
• 100 g sojaboontjes, vers of diepvries
• 8 grote Chinese koolbladeren
• 1 middelgrote winterwortel in dunne reepjes
• 3 lente-uitjes, in reepjes of ringetjes
• crème fraîche • zoete chilisaus

Lees ook
Cheers: dit drankje lest het beste je dorst tijdens warme zomerdagen

Bereiding

  1. Snijd de kipfilet in 8 repen.
  2. Meng de ketjap met chilisaus, sinaasappelsap, knoflook, komijn- en paprikapoeder en sesamolie en schep de kip erdoor. Laat 30 minuten marineren.
  3. Verhit wat olie in een koekenpan, haal de kip uit de marinade en bak in 8-10 minuten rondom bruin en gaar. Giet de marinade bij de kip en laat op zachter vuur het vlees glaceren. Bestrooi de sticky kip met de sesamzaadjes.
  4. Kook intussen de quinoa 10 minuten in water met wat zout, giet af en laat 10 minuten staan.
  5. Blancheer de boontjes 1 minuut en spoel koud af.
  6. Zet een kom koud water klaar en breng een grote pan water aan de kook met 1 tl zout. Blancheer hierin de kool­bladeren in porties 30 seconden, haal eruit met een schuimspaan en leg meteen in de kom koud water.
  7. Snijd met een mes de grote nerf van de koolbladeren zo plat mogelijk weg, dan rollen ze makkelijker op. Dep de koolbladeren droog en leg de vulling 6 cm vanaf de onderkant bij de nerf tot enkele cm van de zijkanten af en laat de bovenste helft van het blad leeg.
  8. Vul elk blad met 1∕8 deel van de quinoa, wortel, lente-ui en sojaboontjes, en leg er een kipreepje op (snijd in stukken als de reepjes te lang zijn). Laat de bovenste helft leeg. Leg elk ingrediënt over de breedte van het blad, dan zitten alle smaken in elke hap.
  9. Rol het blad voorzichtig op, duw steeds de zijkant een beetje over de vulling. Zet eventueel vast met een prikker.
  10. Roer wat chilisaus door de crème fraîche en serveer als dip.

Dit recept stond in het Flair 2022 zomerboek.
Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Recepten: Yvonne Jimmink | Fotografie: Alan Jensen